Takavuosien niittokone muisteli yllättävää Real Madrid -siirtoaan: ”Luulin, että se oli Atlético”

© Kuva: Getty Images

Jalkapallouransa jo päättänyt Thomas Gravesen nousi 2000-luvun alussa kulttipelaajaksi valioliigaseura Evertonissa, jossa hänet muistetaan varsinkin kovasta pelaamisesta ja rajuista taklauksistaan.

Vuonna 2005 jalkapallomaailma ihmetteli, kun tähtipelaajia täynnä ollut Real Madrid ilmoitti ostaneensa Gravesenin. Los Galácticos oli viime aikoina ostanut lähinnä David Beckhamin kaltaisia superstaroja, jollaiseksi Tanskan maajoukkuepelaajaa ei voinut kuvailla.

Nyt Gravesen muisteli kyseisen tammikuun yllättäviä tapahtumia.

– Olin elokuvateatterissa veljeni kanssa, kun agenttini soitti. Sanoin veljelleni, että minun on pakko vastata. Menin ulos ja agenttini kysyi, mitä mieltä olen Madridista, Gravesen kertoi FourFourTwolle.

– Luulin, että kyse oli Atlético Madridista, joten aloitin sanomalla, että pidän Evertonista paljon. Sitten hän kertoi, että kyseessä oli Real Madrid. Vastasin yllättyneenä: ”Ai Real Madrid? Mitä he sanovat? Mitä David Moyes [Evertonin tuolloinen valmentaja] sanoo?”

– Agenttini kertoi, että seurat tulisivat pääsemään yhteisymmärrykseen ja sen jälkeen se on enää meistä kiinni. Sitten lensimme agenttini kanssa Madridiin. Se oli talven siirtoikkuna, joten kaikki tapahtui todella nopeasti.

Gravesen vietti Santiago Bernabéulla puolitoista kautta, kunnes siirtyi Celticiin.