[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818555810{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Real Madridin viime kausi oli valtava pettymys. Seura lähti kauteen Julen Lopetegui päävalmentajanaan. Cristiano Ronaldoa ei korvattu mitenkään ja se luonnollisesti näkyi negatiivisella tavalla etenkin tuloksissa.

Real Madrid hävisi elokuussa UEFA Supercupin Atléticolle, eikä kauden ensimmäiset kaksi kuukautta sujuneet odotetusti. Lopetegui sai potkut marraskuun alussa, kun Barcelona löylytti Real Madridia Clásicossa maalein 5-1. Lopeteguin korvaajaksi nousi Castillasta Santiago Solari. Solari uskalsi tehdä pieniä pelillisiä muutoksia ja suuria muutoksia kokoonpanon suhteen. Isco ja Marcelo jäivät täysin vaille vastuuta Solarin alaisuudessa. Solari ei kuitenkaan kyennyt muuttamaan heikkoja tuloksia ja sai potkut maaliskuussa sysimustan viikon jälkeen, jonka aikana Real Madrid tipahti viimeistään mestaruustaistelusta ja putosi niin Copasta kuin Mestarien liigastakin.

Solarin korvaajaksi saapui Zinédine Zidane. Zidanenkaan alaisuudessa itse peli tai tulokset eivät parantuneet, eikä ranskalaisluotsi antanut useammalle nuorelle pelaajalle keväällä sen suurempia mahdollisuuksia. Marcos Llorente, Dani Ceballos ja Sergio Reguilón jäivät täysin vaille peliaikaa Zidanen alaisuudessa.

Real Madridin pelaajat myönsivät jo maaliskuun ensimmäisellä viikolla, ettei loppukaudella ole mitään panosta ja se näkyi peliesityksissä. Real Madrid pelaili kauden loppuun ja alkoi valmistautumaan Zidanen uuteen projektiin keväällä.

Real Madrid hävisi sarjakauden aikana jopa 12 kertaa. Barcelona hävisi kolmesti ja Atlético kuudesti. Real Madrid jäi sarjassa vain 68 pisteeseen, joten seuralla on alkavalla kaudella yksi suunta ja on selkeästi ylöspäin, sillä huonommin ei voi mennä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]Marcos Llorente (kk, 24, Atlético)

Llorente vaihtoi pääkaupungin valkoiset värit punavalkoisiin. Kuva: Getty

Real Madrid myi Llorenten paikallisvastustajalleen kesäkuussa noin 30 miljoonalla eurolla. Llorente jäi Zinédine Zidanen alaisuudessa täysin vaille vastuuta, ja Llorente halusi jättää kasvattajaseuransa siirtyäkseen muualle peliajan perässä. Uusi osoite löytyi samasta kaupungista, jossa luvassa on lähtökohtaisesti suuri rooli. Llorente olisi ollut mahtava Casemiron paikkaaja, mutta Zidane ei ajatellut asiaa samalla tavalla ja päästi espanjalaisen lähtemään.

Dani Ceballos (kk, 23, Arsenal)

Ceballos tähditti kesällä Espanjan alle 21-vuotiaiden maajoukkuetta EM-kisoissa. Espanja voitti turnauksen. Kuva: Getty

Ceballos pelaa alkavan kauden lainalla Arsenalissa, eikä Arsenalilla ole lainasopimuksessa osto-optiota. Ceballos jäi Llorenten tapaan täysin paitsioon Zidanen alaisuudessa, eikä saanut ranskalaisluotsilta käytännössä ollenkaan peliaikaa loppukaudella. Monien mielestä Ceballosilla olisi ollut käyttöä Real Madridissa jo alkavallakin kaudella, sillä sevillalainen on pelillisesti kykeneväinen ohittamaan peliaikahierarkiassa keskikentän suurkolmikon (Toni Kroos, Casemiro ja Luka Modric).

Zidane ei kuitenkaan nähnyt asiaa samalla tavalla, mutta madridilaislähteiden mukaan seura uskoo Ceballosin nousevan pian sellaiselle tasolle, joka auttaa häntä nousemaan avauksen pelaajaksi Real Madridissa.

Jesús Vallejo (kp, 22, Wolves)

Vallejo pelasi viime kaudella Real Madridin edustusjoukkueessa vajaat 500 minuuttia. Kuva: Getty

22-vuotias zaragozalaistoppari jätti Real Madridin ja poistui lainalle Wolvesiin. Vallejo vietti Real Madridin edustusjoukkueessa kaksi kautta, eikä päässyt kummallakaan kaudella sen suuremmalle vastuulle. Osasyynä olivat erilaiset loukkaantumiset, sillä Vallejo oli jatkuvasti loukkaantunut ja kärsi etenkin lihasvammoista. Allekirjoitti jatkosopimuksen ennen Wolves-lainaa, eikä Wolvesilla ole lainasopimuksessa osto-optiota. Vallejo toivoi palaavansa Real Madridiin pysyvästi vuoden kuluttua.

Raúl de Tomás (kh, 24, Benfica)

Raúl de Tomás poistui Real Madridin organisaatiosta 15 vuoden jälkeen. Kuva: Getty

De Tomás on osoittanut aina urallaan arvostavansa enemmän suurta roolia pienessä seurassa kuin kolmoskärjen roolia Real Madridissa. RDT-nimellä tunnettu kärki pelasi lainalla niin Córdobassa, Valladolidissa kuin Rayossakin. RDT nosti Rayon viime kaudeksi pääsarjaan ammuttuaan Segundassa 24 maalia. Ensimmäisellä pääsarjakaudellaan RDT teki Rayossa 14 maalia, mutta Real Madrid ei silti pitänyt hyökkääjää liian tasokkaana kilpailemaan tosissaan Karim Benzeman kanssa avauksen paikasta. RDT siirtyi Benficaan 20 miljoonalla eurolla.

Sergio Reguilón (lp, 22, Sevilla)

Reguilón kasvoi kapteeni Sergio Ramosin suojassa viime kauden. Nyt Reguilón taistelee Sergio Escuderon kanssa avauksen paikasta Sevillassa. Kuva: Getty

Reguilón nousi viime kaudella kaikkien tietoisuuteen Real Madridissa. Santiago Solari teki Reguilónista Real Madridin avauskokoonpanon vasemman laitapuolustajan, ja seuran oma kasvatti yllätti kaikki hienoilla otteillaan. Oli selvää, ettei Reguilón kyennyt esiintymään loistavalla tasolla, sillä kokematon laitapuolustaja joutui niin pahaan paikkaan, kun koko muu joukkue pelasi tasonsa alapuolella läpi kauden. Menetti avauskokoonpanon paikkansa Marcelolle, kun Zinédine Zidane palasi ruoriin. Viettää alkavan kauden lainalla Sevillassa, eikä lainassa ole mukana osto-optiota.

Martin Ödegaard (ol, 20, Real Sociedad)

Ödegaard viettää seuraavat kaksi kautta San Sebastiánissa. Kuva: Getty

Ödegaard vietti viimeiset kaksi ja puoli kautta lainalla Hollannissa. Ensimmäiset puolitoista kautta sujui lainalla Heerenveenissä ja viimeinen kausi Vitessessä. Ödegaard nousi viime kaudella yhdeksi sarjan parhaista pelaajista pelipaikallaan. Ödegaard sai itselleen suuren roolin, sai pelata koko kauden oikealla laidalla ja se tuotti tulosta. Ödegaard allekirjoitti Real Sociedadin kanssa kahden vuoden mittaisen lainasopimuksen. San Sebastiánissa on luvassa lähtökohtaisesti avauskokoonpanon paikka.

Theo Hernández (lp, 21, AC Milan)

Theo Hernández pelasi viime kauden lainalla Real Sociedadissa. Kuva: Getty

Theo vietti viime kauden lainalla Real Sociedadissa. Hernández kuului pääosin avauskokoonpanoon ollessaan pelikuntoinen, vaikka loppukausi sujuikin teknisellä päätöksellä kokoonpanon ulkopuolella. Sai kauden aikana tarvitsemiaan peliminuutteja, mutta Real Madrid hankki Ferland Mendyn Marcelon varamieheksi, joten Theolle ei ollut enää käyttöä. AC Milan maksoi Theosta 20 miljoonaa euroa.

 

Luca Zidane (mv, 21, Racing)
Andri Lunin (mv, 20, Valladolid)
Jorge de Frutos (ol, 22, Valladolid)
Javi Sánchez (kp, 22, Valladolid)
Borja Mayoral (kh, 22, Levante)[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]Eden Hazard (vl, 28, Chelsea)

Hazard saapui viimein Real Madridiin. Kuva: Getty

Real Madridin kesän tähtihankinta ja samalla ensimmäinen todellinen Gálactico sitten James Rodríguezin hankinnan kesällä 2014. Real Madrid oli Hazardin kintereillä pitkän aikaa ja halusi belgialaisen riveihinsä jo vuosi sitten, mutta silloin Chelsea ei suostunut myymään avainpelaajaansa. Nyt Chelsea oli kuitenkin käytännössä pakotettu myymään, sillä Hazardin sopimus seuran kanssa olisi päättynyt alkavan kauden jälkeen. Real Madrid maksoi Hazardista noin 100 miljoonaa euroa. Sopimuksessa on mukana tiettävästi noin 40 miljoonaa euron edestä pykäliä, jotka saattavat nostaa hintaa.

Ferland Mendy (lp, 24, Lyon)

Mendy allekirjoitti Real Madridin kanssa kuuden vuoden mittaisen sopimuksen. Kuva: Getty

Mendy saapui Real Madridiin Lyonista noin 48 miljoonalla eurolla. Loistavan kauden Lyonissa pelannut vasen laitapuolustaja on noussut myös Ranskan A-maajoukkueeseen. Mendy kuului viime kaudella Lyonin ehdottomiin avainpelaajiin ja herätti suurseurojen kiinnostuksen. Lopulta Real Madrid pääsi yhteisymmärrykseen niin Lyonin kuin pelaajan kanssa ja hankki Mendyn pääkaupunkiin. Alustavasti aloittaa kauden penkiltä.

 

Luka Jovic (kh, 21, Frankfurt)

Jovic pelasi loistavan viime kauden. Kuva: Getty

Serbialaiskärki saapui Real Madridiin Frankfurtista. Jovic nousi suuren jalkapallomaailman tietoisuuteen viime kaudella. Jovic ampui Franfurtin riveissä 48 ottelussa yhteensä 27 täysosumaa. Eurooppa-liigassa Jovic teki kymmenen maalia. Jovic kykenee viimeistelemään niin oikealla ja vasemmalla jalalla kuin myös päällään. Jovicista saa parhaan irti, kun hyökkääjän vierellä pelaa toinen kärki, eli Real Madridissa Karim Benzema. Peluuttaako Zidane kaksikkoa samaan aikaan? Se on eri asia.

Éder Militão (kp, 21, Porto)

Éder Militão on noussut nopeasti huipulle. Kuva: Getty

Militão on edennyt nopeasti huipulle. Toppari nousi kaksi vuotta sitten São Paulon edustusjoukkueeseen ja ehti pelata joukkueessa vuoden verran ennen kuin Porto hankki lupaavan Militãon riveihinsä. Militão nousi välittömästi avauskokoonpanoon Portossa, sopeutui loistavasti seuraan ja kuului Porton ehdottomiin avainpelaajiin. Real Madridissakin luvassa on avauskokoonpanon paikka, jos Zidane pelaa kolmella topparilla. Militão on noussut myös Brasilian A-maajoukkueeseen ja oli voittamassa Copa Américaa.

Rodrygo (vl, 18, Santos)

Rodrygo muutti kesällä Madridiin. Kuva: Getty

18-vuotias laituri nousi Santosin edustusjoukkueeseen ensimmäistä kertaa kaksi vuotta sitten. Ensimmäisellä kaudella Rodrygo sai hajaminuutteja, mutta viime kaudella Rodrygo nousi pelipaikkansa parhaiden joukkoon Brasiliassa nuoresta iästään huolimatta. Santosin kausi ei sujunut järin ruusuisesti, mutta Rodrygo oli seuran ainoita valopilkkuja. Sarjassa syntyi kahdeksan maalia ja muutama maalisyöttökin. Rodrygo vakuutti Real Madridin harjoituskaudella ja pelannee alkavalla kaudella suurimman osan minuuteistaan Castillassa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö

Brittiläispelaajat eivät ole menestyneet sen kummemmin Real Madridissa, mutta harvat tiesivät, että Real Madridin seurahistorian ensimmäisestä kilpailullisesta maalista vastasi englantilainen Arthur Johnson Barcelonaa vastaan pelatussa El Clásicossa vuonna 1902.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818882743{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus

[/vc_column_text][vc_column_text]

(Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images)

Real Madrid lähtee Zinedine Zidanen johdolla puhdistamaan mainettaan katastrofaalisen viime kauden jälkeen. Lähtökohdat ovat kuitenkin sekaiset, kun katsotaan Zidanen tämän kauden pelillistä prosessia. Ratkaistavana on monta kysymystä, eikä vielä ole varmuutta, pystyykö valmentajana suhteellisen kokematon Zidane niitä ratkaisemaan.

Hyökkäyspään koostumukset ovat olleet kesällä hakusessa. Luka Jović ja Karim Benzema olisi saatava samaan aikaan kentälle, jolloin 4-4-2-muoto suorilla linjoilla tai timanttikeskikentällä on kenties ainoa vaihtoehto. Zidane käytti edellisen pestinsä aikana menestyksekkäästi 4-4-2-timanttia. Se takasi hyvän pallonhallinnan keskikentän timantin kautta, ja Marcelon nousut vasemmalla.

Toinen vaihtoehto on 4-3-3-muoto, jota Zidane on käyttänyt kesällä eniten. Silloin Benzema tai Jović on penkillä. Tätäkin muotoa Zidane käytti edellisen pestinsä aikana. Erona entiseen on se, että Benzema-Bale-Ronaldo-trion hajottua vastuunkantajat ovat uudet. Se herättääkin kysymyksen, että miten Zidane aikoo repiä Eden Hazardista kaikki mahdolliset tehot irti.

Muodon lisäksi kysymyksiä on pelitavan täsmällisyyden suhteen. Zidane yritti edellisen pestinsä aikana aluksi nostaa linjoja ja paineistaa vastustajaa korkealla, mutta tiiviys katosi ja Zidane päätyi käyttämään runsaasti matalampaa blokkipuolustusta. Hyökkäyspelissäkin oli välillä muodot ja tiiviys kateissa, mutta Cristiano Ronaldo ja keskikentän taiturit pelastivat paljon henkilökohtaisella osaamisellaan.

Ensimmäisten kierrosten aikana nähdään, onko Zidane viemässä pelillistä prosessia vahvasti johonkin suuntaan, vai ajaudutaanko ajelehtimaan epäorganisoidun jalkapallon ja epäonnistuneiden taktisten valintojen maailmassa. Kesän aikana esimerkiksi kaupungin toinen seura on näyttänyt paljon valmiimmalta kollektiivilta.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1565700655700{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Sergio Ramos

[/vc_column_text][vc_column_text]

Ramos on edelleen Real Madridin tärkein yksittäinen pelaaja, vaikka topparin onkin palattava tasolleen. Kuva: Getty

Real Madrid tarvitsee kapteeniaan enemmän kuin koskaan.

Viime kausi meni penkin alle, eikä Real Madridin harjoituskausi ole näyttänyt viitteitä paremmasta. Ramos oli viime kaudella muun joukkueen tapaan puoliajoilla muutamaa yksittäistä ottelua lukuun ottamatta ja pelasi kokonaisuudessaan huonon kauden.

Real Madridin on saatava Ramosista jälleen paras irti. Todellisuudessa Ramos on ollut varsin kaukana tasostaan jo muutaman kauden ajan, mutta Real Madridilla ei ole varaa luopua pelillisesti Ramosista. Ramos on Real Madridin ainoa todellinen johtaja niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. 33-vuotias toppari ei saa enää menetettyä nopeuttaan takaisin ja tietynlaiset sijoittumisvirheet ovat kuuluneet aina Ramosin peliin, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, etteikö sevillalaistoppari olisi edelleen elintärkeä osa Real Madridia.

Ramosilla on kyky saada vierellä pelaavista puolustajista parempia, kun hän on hyvässä vireessä. Sellaista Ramosia Real Madrid tarvitsee ja sen tietää myös Zidane. Jos Ramos palaa tasolleen, voi Real Madrid jälleen unelmoida kaikista mahdollisista pokaaleista.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818912071{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: 2

Real Madrid on vahvistunut kesän aikana. Eden Hazard, Luka Jovic, Eder Militão ja Ferland Mendy ovat laadukkaita hankintoja. Toisaalta nelikosta vain kaksi nousee avauskokoonpanoon, jos Real Madrid pelaa kolmella topparilla. Hazard on hyökkäyksessä Karim Benzeman kanssa ja Militão topparilinjassa Sergio Ramosin ja Raphaël Varanen seurana.

Real Madrid pelasi heikon viime kauden nimenomaan niillä pelaajilla, jotka kuuluivat Zidanen aiemmalla aikakaudella luotsin ehdottomiin avainpelaajiin. Kysymys kuuluukin, saako Zidane kyseisistä pelaajista uudelleen kaiken irti, vaikka viime kausi sujuikin heikosti? Jos saa, on Real Madrid valmis voittamaan kaikki mahdolliset pokaalit, mutta Real Madridin ympärillä on ollut kesän aikana suuria kysymysmerkkejä.

Zidanen kerrottiin palanneen Real Madridiin nimenomaan määrätäkseen pelaajahankinnoista- ja myynneistä. Näin ei ole kuitenkaan tapahtunut, koska luotsin ykköstoive Paul Pogba ei saapunut seuraan. Zidane halusi päästä eroon Gareth Balesta ja James Rodríguezista ennen kuin kaksikko palasi harjoituskaudelle. Näin ei tapahtunut, sillä Bale on viettänyt koko harjoituskauden Zidanen alaisuudessa ja James saapui harjoituskaudelle heinäkuun lopussa. Kaksikko ei ole poistunut seurasta 15. elokuuta mennessä.

Zidane tiesi aiemmin, miten saada kaikki irti aiemmasta pelaajamateriaalista. Pitää paikkansa, että silloin Real Madridissa pelasi myös Cristiano Ronaldo ja joukkueen vaihtomiehet olivat huippulaadukkaita. Jos Zidane onnistuu samassa, sijoittuu Real Madrid Atléticon edelle La Ligassa. Barcelonaa kumpikaan madridilaisjätti ei kykene haastamaan, mutta Real Madrid ja Atlético kilpailevat kakkossijasta, kuten viimeisillä kausilla on totuttu näkemään.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820403363{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Ihanneavaus

[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820946075{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text]

[table id=36 responsive=”collapse”]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]