[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818555810{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Real Madridin viime kausi oli hyvin kaksijakoinen – siitä ei pääse mihinkään.

Seura putosi mestaruustaistelusta jo joulukuussa hävittyään kotikentällä Barcelonalle. Kuukautta myöhemmin piskuinen Leganés pudotti Real Madridin Copan puolivälierissä ja taivas muuttui mustaksi Zinédine Zidanen yläpuolella.

Kautta ei kuitenkaan missään nimessä voi sanoa pettymykseksi, vaikka sarjamestaruus ja Copan voitto jäivätkin kauas. Voittihan Real Madrid uskomattomasti jo kolmannen peräkkäisen kerran Mestarien liigan. Zidanen miehistö oli lopulta koko Mestarien liigan paras joukkue, eikä siitä jäänyt jossiteltavaa kenellekään.

Zidane ymmärsi lepuuttaa avainpelaajiaan keväällä La Ligassa, kun saumat mestaruuteen olivat menneet. Mestarien liiga -otteluissa kyseiset avainpelaajat olivat huippuiskussa ja se näkyi kentällä. Real Madridin pudotuspelimatka Mestarien liigassa oli vakuuttava, jos lasketaan pois Juventus-kotiottelu.

Kokonaisvaltaisesti Real Madridin kausi oli kuitenkin varsin kaksijakoinen verrattaessa aikaisempaan. Silloin Real Madrid oli äärimmäisen vahva myös sarjassa ja nappasi lopulta Mestarien liigan voiton lisäksi sarjamestaruuden.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Cristiano Ronaldo (Juventus)
Hyökkääjä, 33 vuotta

Eräs aikakausi tuli päätökseen, kun Real Madridin seurahistorian suurimpien hahmojen joukkoon noussut portugalilaistähti lähti uusien haasteiden perässä Juventukseen. Mielenkiintoinen nähdä, kuinka Cristianon lähtö tulee näkymään joukkuun pelaamisessa.

Omar Mascarell (Schalke 04)
Keskikenttäpelaaja, 25 vuotta

Real Madridin organisaatiossa vuodesta 2010 alkaen pelannut nuorukainen ei lopulta onnistunut nousemaan seuran edustusjoukkueeseen. Mascarell vietti viime kaudet lainalla Eintracht Frankfurtissa, mutta nyt edessä on pysyvä siirto Bundesliigaan.

Lucas Torró (Eintracht Frankfurt)
Keskikenttäpelaaja, 24 vuotta

Mascarellin tavoin Real Madridiin nuorena siirtynyt pelaaja, jonka rahkeet eivät riitä Los Blancosiin. Lainapestien jatkoksi pysyväsiirto Saksaan.

Philippe Lienhart (SC Freiburg)
Toppari, 21 vuotta

Itävaltalaispuolustaja on pelannut viime vuodet pääosin Real Madrid Castillassa. Viime kausi vierähti kuitenkin lainalla Freiburgissa ja saksalaisseura halusi lopulta ostaa hänet pysyvästi. Nuorukaisen saldoksi Real Madridin edustusjoukkueessa jäi yksi ottelu.

Theo Hernández (Real Sociedad, laina)
Laitapuolustaja, 20 vuotta

Theosta käytiin kova kamppailu useiden suurseurojen kesken kesällä 2017. Lopulta Real Madrid voitti kilpailun ja odotukset nuorta puolustajaa kohtaan olivat suuret. Ensimmäinen kausi Santiago Bernabéulla oli kuitenkin pettymys ja lainan tarkoituksena on saada pelaajan itseluottamus takaisin isomman vastuun myötä.

Kuva: Getty Images

Mateo Kovacic (Chelsea, laina)
Keskikenttäpelaaja, 24 vuotta

Real Madrid on aina arvostanut Kovacicia paljon ja se on suunnitellut hänelle isompaa roolia lähitulevaisuudessa. Ongelmana on kuitenkin ollut se, että kilpailu joukkueen keskikentällä on kenties maailman kovin ja peliaikaa tuli vaihtelevasti. Lainasiirto kertoo siitä, että Kovacic haluaa pelata enemmän, mutta Real Madrid ei halua luopua hänestä lopullisesti.

Achraf Hakimi (Borussia Dortmund, laina)
Laitapuolustaja, 19 vuotta

Nuori marokkolaispuolustaja sai viime kaudella tililleen jo 17 ottelua Real Madridin edustusjoukkueessa. Maalejakin syntyi kaksi kappaletta ja hän osoitti potentiaalinsa. Nuorukainen ei kuitenkaan ollut aivan valmis toimimaan vielä Dani Carvajalin kakkosmiehenä, joten joukkue hankki Álvaro Odriozolan ja lainasi Hakimin Dortmundiin.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Vinícius Júnior (Flamengo)
Hyökkääjä, 18 vuotta

Real Madrid on varmistanut nuoren huippulupauksen hankinnan jo keväällä 2017, mutta tänä kesänä hän lopulta liittyi joukkueen vahvuuteen – hieman odotettua aikaisemmin. Otteet harjoitusotteluissa ovat olleet lupauksia antavia. Kyseessä on ehdottomasti yksi tämän hetken lupaavimmista nuorukaisista ja tulee olemaan mielenkiintoista seurata, kuinka paljon vastuuta hän tulee saamaan jo ensimmäisellä kaudellaan.

Kuva: Getty Images

Thibaut Courtois (Chelsea)
Maalivahti, 26 vuotta

Real Madridiin on huhuttu uutta huippumaalivahtia jo monta vuotta ja nyt se viimein toteutui, kun seura osti MM-kisojen parhaaksi maalivahdiksi valitun Courtois’n. Ainakin vielä tällä kaudella Keylor Navas tulee kilpailemaan hänen kanssaan peliminuuteista, mutta Courtois’n on laskettu olevan joukkueen seuraava pitkäaikainen ykköstorjuja. Hänen sopimuksensa Chelsean kanssa oli päättymässä vuoden kuluttua, joten hänen hintalappunsa oli markkina-arvoon suhteutettuna vain lähes naurettavat 35 miljoonaa euroa. Hinta-laatusuhteelta erinomainen hankinta pitkälle ajalle.

Álvaro Odriozola (Real Sociedad)
Laitapuolustaja, 22 vuotta

Viime kaudella Dani Carvajalilla ei ollut Real Madridissa selkeää kakkosmiestä puolustuksen monitoimityökalu Nachoa lukuun ottamatta. Nyt sellainen hankittiin ja vieläpä erittäin laadukas sellainen. Odriozola on jo mukana Espanjan maajoukkueessa ja hänellä on parhaat vuodet vielä edessä päin.

Andriy Lunin (Zorya Lugansk)
Maalivahti, 19 vuotta

Ukrainalainen maalivahtilupaus hankittiin Santiago Bernabéulle tulevaisuutta silmällä pitäen. Tulee todennäköisesti pelaamaan ensimmäiset vuodet joko Real Madrid Castillassa tai lainalla muualla.

Raúl de Tomás (paluu lainalta)
Hyökkääjä, 23 vuotta

Real Madridin kasvatti pelasi viime kauden lainalla Rayo Vallecanossa. Sesonki sujui upeasti, sillä hän teki 32:ssa La Liga 2 -ottelussa 24 maalia ja auttoi joukkueensa nousemaan pääsarjaan. Hyvät otteet ovat avanneet portit Real Madridiin ainakin hetkellisesti, mutta edessä saattaa olla vielä uusi lainasiirto.

Federico Valverde (paluu lainalta)
Keskikenttäpelaaja, 20 vuotta

Nuori uruguaylaislupaus palasi Madridiin vietettyään kauden lainalla Deportivo la Coruñassa. Voi saada joitain näytönpaikkoja Julen Lopeteuilta, mutta todennäköisesti edessä on kausi Real Madrid Castillassa tai uusi lainasiirto.

Martin Ödegaard (paluu lainalta)
Laitahyökkääjä, 19 vuotta

Teinisensaationa jalkapallomaailman tietoisuuteen noussut norjalainen vietti 1,5 vuotta lainalla hollantilaisseura Heerenveenissä. Alku oli nihkeää, mutta loppua kohden homma parani. Kuten edellisillä nimille, edessä voi olla kausi Castillassa tai uusi lainasiirto.

Kuva: Getty Images

Fábio Coentrão (paluu lainalta)
Laitapuolustaja, 30 vuotta

Muistitko vielä kyseisen portugalilaisen edustavan Real Madridia? Vuonna 2011 seuraan siirtynyt laitapuolustaja on viettänyt kaksi viime kautta kotimaassaan ja sinne hänen oli tarkoitus siirtyäkin. Sporting Lissabonin kaoottinen tilanne kuitenkin muutti suunnitelmia ja hän joutui palaamaan Madridiin. Coentrão ei ole osallistunut Real Madridin harjoituskauteen ja hänelle etsitään uutta seuraa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö

Real Madrid on La Ligan historian menestynein seura 32 mestaruudellaan.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818882743{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus

[/vc_column_text][vc_column_text]Julen Lopeteguin aikakausi Real Madridin päävalmentajana on alkanut.

Zidanen poistuminen on lähtökohtaisesti suuri isku Real Madridille. Pelaajat pitivät valtavasti ranskalaisesta ja Zidane sai pelaajistaan usein kaiken irti kauden tärkeimmillä hetkillä. Zidane ei ollut puhdas taktinen nero Real Madridin peräsimessä, mutta hän johti seuraa karismallaan ja suurella johtajuudellaan.

Nyt taloon on saapunut uusi valmentaja. Lopetegui on taktisella aspektilla ajateltuna huomattavasti valmiimpi ja parempi valmentaja kuin Zidane. Real Madridin päävalmentajan rooli on kuitenkin koko maan vaikein. Paineet ovat valtavat ja Zidane osasi käsitellä niitä hyvin.

Lopeteguille pesti Real Madridissa on ylivoimaisesti uran suurin. Luotsilla on aikaisempaa seurajoukkuekokemusta vain Porton peräsimestä. Porto on Portugalin mittakaavalla suuri seura, mutta Real Madrid on täysin omalla tasollaan. Onko Lopetegui kykeneväinen valmentamaan valtavan paineen alla? Se nähdään pian.

Lopetegui tunnetaan valmentajana, joka hioo taktisia nyansseja loppuun saakka.

Lopetegui tuntee loistavasti suurimman osan Real Madridin pelaajistaan valmennettuaan Espanjan alle 21-vuotiaiden maajoukkuetta ja A-maajoukkuetta. Se on lähtökohtaisesti suuri etu, sillä Lopetegui tietää mitä saa esimerkiksi Iscolta.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1533544409864{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Luka Modric

[/vc_column_text][vc_column_text]

Modric on ollut monen mielestä Real Madridin tärkein pelaaja jo useamman vuoden ajan.

Kroatialainen keskikenttäpelaaja on kenties pelipaikkansa paras maailmassa. Modricilla ei ole juurikaan heikkouksia. Loistavan työmoraalin omaava Modric on äärimmäisen taitava pallon kanssa, mutta osaa myös puolustamisen jalon taidon.

Modric on yksi maailman kokonaisvaltaisimmista keskikenttäpelaajista. Kroatialaistaituri osaa rakentaa hyökkäyksiä, mutta myös katkoa syöttöjä. Modric sopii monenlaiseen pelitapaan. Lopeteguin nopea, pallonhallintaan perustuva pelitapa sopii Modricille.

Modric pääsee kyseisessä pelitavassa dominoimaan koko keskikenttää, avaamaan nopeita vastaiskuja ja ottamaan niitä vastaan keskikentällä. Real Madridin keskikenttä on kenties koko maailman paras, mutta ilman Modricia se ei pysyisi hetkeäkään kasassa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818912071{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: 3

Real Madrid ei ole vahvistunut riittävästi kesän aikana. Cristiano Ronaldon menettäminen on suuri isku kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Miten Real Madrid korvaa miehen, joka teki kiskoi 50 maalia kaudesta toiseen.

Seura ei ole hankkinut Ronaldolle korvaajaa, mikä yllätti monet. Ronaldoa ei huomannut Real Madridin pelinrakentelussa, mutta kärki oli aina boksissa oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa. Sellaista pelaajaa Real Madridilla ei ole tällä hetkellä joukkueessaan.

Ronaldon poistuminen tulee näkymään – todennäköisesti ainakin alkukaudella. Lopeteguin on saatava pelitapansa ajettua sisään hyvin nopealla aikataululla. Uhkakuvat ovat ilmassa, sillä kesä ei mennyt odotetusti Real Madridin kannalta.

Barcelona ja Atlético ovat nimenomaan joukkueina vahvempia kuin Real Madrid. Ei välttämättä sen suuremmin yksilötasolla, mutta Barcelona ja Atlético ovat vain vahvistuneet kesän aikana. Kaksikko sijoittui viime kaudella Real Madridin edelle sarjassa, eikä mikään ole tällä hetkellä muuttamassa sitä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820403363{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Ihanneavaus

[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820946075{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=36 /]

Tuukka Ikkeläjärvi ja Jaakko Perttilä[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]JTNDc2NyaXB0JTIwdHlwZSUzRCUyMnRleHQlMkZqYXZhc2NyaXB0JTIyJTNFJTBBZnVuY3Rpb24lMjBnZXRBZ2UlMjhkYXRlU3RyaW5nJTI5JTIwJTdCJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwdmFyJTIwdG9kYXklMjAlM0QlMjBuZXclMjBEYXRlJTI4JTI5JTNCJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwdmFyJTIwYmlydGhEYXRlJTIwJTNEJTIwbmV3JTIwRGF0ZSUyOGRhdGVTdHJpbmclMjklM0IlMEElMjAlMjAlMjAlMjB2YXIlMjBhZ2UlMjAlM0QlMjB0b2RheS5nZXRGdWxsWWVhciUyOCUyOSUyMC0lMjBiaXJ0aERhdGUuZ2V0RnVsbFllYXIlMjglMjklM0IlMEElMjAlMjAlMjAlMjB2YXIlMjBtJTIwJTNEJTIwdG9kYXkuZ2V0TW9udGglMjglMjklMjAtJTIwYmlydGhEYXRlLmdldE1vbnRoJTI4JTI5JTNCJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwaWYlMjAlMjhtJTIwJTNDJTIwMCUyMCU3QyU3QyUyMCUyOG0lMjAlM0QlM0QlM0QlMjAwJTIwJTI2JTI2JTIwdG9kYXkuZ2V0RGF0ZSUyOCUyOSUyMCUzQyUyMGJpcnRoRGF0ZS5nZXREYXRlJTI4JTI5JTI5JTI5JTIwJTdCJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwYWdlLS0lM0IlMEElMjAlMjAlMjAlMjAlN0QlMEElMjAlMjAlMjAlMjByZXR1cm4lMjBhZ2UlM0IlMEElN0QlMEElMEF2YXIlMjBiZGF5cyUyMCUzRCUyMGRvY3VtZW50LmdldEVsZW1lbnRzQnlDbGFzc05hbWUlMjglMjJjb2x1bW4tNiUyMiUyOSUzQiUwQSUwQWZvciUyOHZhciUyMGklMjAlM0QlMjAxJTNCJTIwaSUyMCUzQyUyMGJkYXlzLmxlbmd0aCUzQiUyMGklMkIlMkIlMjklMjAlN0IlMEElMjAlMjB2YXIlMjBiZGF5JTIwJTNEJTIwZ2V0QWdlJTI4YmRheXMlNUJpJTVELmlubmVySFRNTC5zbGljZSUyODAlMkMxMCUyOS5zcGxpdCUyOCUyNy4lMjclMjkucmV2ZXJzZSUyOCUyOS5qb2luJTI4JTI3JTJGJTI3JTI5JTI5JTNCJTBBJTIwJTIwYmRheXMlNUJpJTVELmlubmVySFRNTCUyMCUzRCUyMGJkYXklM0IlMEElN0QlMEElM0MlMkZzY3JpcHQlM0U=[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]