Sergio Ramosin jatkoneuvotteluissa pientä edistystä – palkanalennus tärkeää Gareth Balen takia

© Kuva: Getty Images

Kapteeni Sergio Ramosin mahdollinen jatko Real Madridissa ensi kaudellakin on tämän viikon myötä muuttunut rahtusen todennäköisemmäksi. ABC kertoo, että 34-vuotias puolustaja ja Real Madridin puheenjohtaja Florentino Pérez ovat soitelleet tällä viikolla kumpaisenkin sairauslomien aikana, ja lähestyneet toisiaan jonkin verran.

Lähteen mukaan Ramos soitti Pérezille muutama päivä sitten kysyäkseen, kuinka tämä voi. Pérez sairastui koronavirukseen tiistaina 2.2. Pérez puolestaan soitti Ramosille tiedustellakseen tämän toipumisesta viime viikon lauantaina tehdyn polvileikkauksen jälkeen.

Vaikka puheluiden luonne oli epävirallinen, kerrotaan sen vieneen Ramosta hieman edellisviikkoa lähemmäs jatkosopimusta. Pérez muun muassa kertoi arvostavansa sitä, että Ramos pelasi Supercopan välierässä, vaikka hänellä olikin jo ongelmia polvensa kierukan kanssa. Vaikka neuvotteluissa on ollut mediaan vuotaneiden tietojen takia pientä hankausta, kerrotaan näiden puhelujen rakentaneen sopua Ramosin ja Pérezin välille.

Ramosin ykköstoiveen kerrotaan edelleen olevan Madridissa jatkaminen. Seuran tarjous on yhä pöydällä: se on kaksivuotinen kontrahti, johon sisältyy 10 prosentin palkanalennus. Sitä perustellaan koronapandemian aiheuttamalla talouskriisillä, joka on vaikuttanut kaikkien pelaajien palkkoihin.

Ramos saattaa hyvinkin saada muualta rahakkaamman sopimustarjouksen, ja esimerkiksi PSG:n kiinnostuksesta on kirjoitettu paljonkin. Real Madridin ei kuitenkaan uskota olevan kovin valmis palkkavaatimuksessa paljon vastaan tulemaan. Ramosin palkanalennusta kun tarvitaan – vähän surullisestikin – myös Gareth Balen takia.

Walesilaislaiturin sopimus Real Madridin kanssa kattaa vielä ensi kauden. Tottenhamissa näytöt ovat olleet niin vaatimattomat, ettei lontoolaisseura ole lähelläkään haluta Balea myös ensi kaudeksi – ei lainalle eikä omaksi lunastamalla. Niinpä Realin olisi jälleen otettava Balen koko 30 miljoonan euron bruttovuosipalkka yksin omille harteilleen. Tällä kaudella Real Madrid ja Tottenham maksavat Balen jättipalkan puoliksi.

Balelle ei luultavasti ole helppo löytää kesällä ostajaa. Yksi mahdollisuus lienee myös, että Real Madrid ostaa hänen sopimuksensa ulos, mutta silloinkin maksuun langennee ainakin lähes koko 30 miljoonan euron palkka.

Matematiikka ei sikäli ole helppoa, että Ramosin kanssa samassa palkkaluokassa ovat myös Bale ja Eden Hazard. Ramos on edustanut Realia puolitoista vuosikymmentä, ja pelannut usein loukkaantumisiakin uhmaten. Bale on puolestaan pelannut alle puolissa peleistä sinä aikana, kun hän on Real Madridia edustaen, ja myös Hazardin panos on jäänyt vähäiseksi vammojen takia. Hazardilla peliminuutit ovat olleet Baleakin vähäisemmät, vain noin 25 prosenttia mahdollisesta peliajasta.

Halvaksi ei tulisi Ramosin seurasta lähtökään, sillä hänelle pitäisi joka tapauksessa värvätä kovapalkkainen seuraaja. Todennäköisimpänä pidetään David Alabaa, joka on niin ikään saatavilla siirtokorvauksetta.

Lähde: AS


PÄIVÄN VIHJE: LIVERPOOL – CHELSEA

Liverpoolin kotivire on historiallisen kehno! Jatkuuko Thomas Tuchelin pisteputki Chelseassa?