Espanjan vahva meno maaotteluissa jatkuu. Maanantaina pelattu Ruotsi-ottelu oli jo 34. perättäinen maaottelu, jossa Espanja teki vähintään yhden maalin, ja maalle kaikkiaan 19. perättäinen kotivoitto EM-karsinnoissa. Ruotsi kaatui Santiago Bernabéulla maalein 3-0 (lue ottelusta lisää täältä).

Voittomaali kirjattiin jälleen kerran Espanjan ja Real Madridin kapteenin Sergio Ramosin nimiin. Ramos upotti rankkaripilkulta 1-0-osuman ja nosti kauden maalisaldonsa jo 18:een. Maaleista 11 on syntynyt rankkarista. Kaikkiaan Ramos on upottanut nyt 13 rankkaria putkeen.

Viimeisissä kahdeksassa maaottelussaan Ramos on tehnyt seitsemän maalia. Kyseisellä määrällä hän on ylivoimaisesti Espanjan maajoukkueen paras maalintekijä tällä kaudella, sillä toiseksi parhaita maalintekijöitä ovat kolmeen maaliin pystyneet Paco Alcacér ja Rodrigo.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Sergio Ramos iguala a Zarra y es el 12º jugador que llega a los 20 goles con España.

Máximos goleadores de España en esta temporada:
7 Sergio Ramos
3 Alcacer y Rodrigo

Pedro Martin

@pedritonumeros
Sergio Ramos ha marcado 18 goles en esta temporada (51 partidos):
3 de cabeza y 8 de penalti con el Madrid
4 de cabeza y 3 de penalti con España

Seitsemän maalia kahdeksassa ottelussa on puolustajalle harvinaisen kova saldo, ja hieno saavutus kaikki pelipaikatkin mukaan lukien. Esimerkiksi Raúl ei pystynyt urallaan yhtä komeaan putkeen, mutta David Villa teki parhaimmillaan kymmenen maalia 11 ottelussa.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
La racha es excelente (por ejemplo, Raúl nunca logró algo así en su carrera como internacional), pero @Guaje7Villa marcó en 10 de 11 partidos con España entre 2008 y 2009.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
ESP 1-0 SWE (65’) - Sergio Ramos ha marcado 7 goles en sus últimos 8 partidos con España. Ha marcado los últimos 13 penaltis que ha lanzado. Lleva 20 goles con España, los mismos que anotó con La Roja el gran Telmo Zarra.

Kaikkiaan Ramosilla on maajoukkueessa nyt tehtynä 20 maalia. Hän nousi kaikkien aikojen maalitilastossa jaetulle 11. sijalle Telmo Zarran rinnalle, ja on enää maalin päässä TOP 10 -sijoituksesta.

Espanjan maajoukkueen parhaat maalintekijät:

1. David Villa 63
2. Raúl 44
3. Fernando Torres 39
4. David Silva 35
5. Fernando Hierro 30
6. Emilio Butragueño ja Fernando Morientes 27
8. Alfredo Di Stefano 23
9. Julio Salinas 22
10. Míchel 21

Ramos on laskutavasta riippuen Espanjan maajoukkueen tehokkain tai toiseksi tehokkain puolustaja, sillä Fernando Hierro pelasi otteluita sekä puolustajana että keskikentällä. Mikäli Hierro lasketaan keskikenttäpelaajaksi, ei maailmanmestaruuden voittaneista maista löydy kuin yksi Ramosta tehokkaampi puolustaja, 22 maalia urallaan tehnyt argentiinalaislegenda Daniel Passarella.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Defensas más goleadores en selecciones campeonas del Mundo:
22 Passarella (Argentina)
20 Sergio Ramos (España)

Maanantain Ruotsi-voitto oli Ramosille 123:s voitettu peli maajoukkueessa. Hän saikin Espanjan jalkapalloliitolta kunnianosoituksen ennen peliä noustuaan voittotilaston kärkeen ohi Iker Casillasin. Pelin jälkeenkin Ramosilla oli tietysti kaikki syyt hymyyn.

– Olemme tyytyväisiä tulokseen. Avausjaksolla meillä oli vaikeuksia päästä maalipaikoille, mutta toisella jaksolla yritimme murtautua alueelle, ja lopulta saimme maalejakin. Tämä oli pieni askel lähemmäs EM-kisoja. Olemme tyytyväisiä myös puolustuspelaamiseen, jonka avulla pidimme maalimme puhtaana, Ramos totesi medialle AS:n mukaan.

Espanja sai ottelussa toisenkin rankkarin, mutta nyt Ramos antoi vuoron Álvaro Moratalle, joka myös upotti pilkkunsa. Itsekäs ratkaisu olisi nostanut Ramosin jo maalitilaston top 10:een, mutta hän päätti antaa muillekin vuoron.

– Viime kädessä hyökkääjät elävät maaleista, ja Morata on tappaja. Tehtyäni itse ensimmäisen oli parempi antaa vuoro pelikaverille, jotta hän saa itseluottamusta. Tärkeää on lopputulos, eikä se, kuka tekee maalit, Ramos perusteli ratkaisua.

Espanja on voittanut kaikki neljä EM-karsintaotteluaan ja johtaa lohkoaan viiden pisteen erolla ennen Ruotsia ja Romaniaa.