Bayern München on tuore UEFA Super Cupin voittaja. Mestarien liigan hallitseva mestari kaatoi ottelussa Eurooppa-liigan mestarin, Sevillan.

Sevilla taisteli kunniallisesti maailman tämän hetken varmaankin parasta jalkapallojoukkuetta vastaan. Taistelu riitti jatkoajalle muttei ihan loppuun asti. Bayern juhlii Super Cupin voittoa maalein 2-1.

Ottelun alla otsikoita keräsi etenkin Ivan Rakitic, joka nostettiin välittömästi avauskokoonpanoon kymppipaidassa. Rakitic siirtyi Barcelonasta Sevillaan 1. syyskuuta. Edellisen kerran hän oli pelannut Sevilla-paidassa kaudella 2013-14. Sevilla-yhteisön rakastama Rakitic kunnioittaa kymppipaidallaan menehtyneen Sevilla-pelaajan ja ystävänsä José Antonio Reyesin muistoa.

Artikkeli jatkuu twiittien jälkeen.

150 - Ivan Rakitic will play his 150th game for @SevillaFC_ENG in all competitions and the first one since May 2014. Prodigal.

Sevilla ja jalkapalloromantikot saivat otteluun unelma-alun. Rakitic teki juoksun rangaistusalueelle ja onnistui hankkimaan rankkarin. Rakitic ei sentään asettunut ampumaan, vaan Lucas Ocampos iski pallon maaliin.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

2 - Ivan Rakitic has won his second penalty for @SevillaFC_ENG in all competitions and the first one since September 2012 against Rayo Vallecano in @LaLigaEN. Idol.

Sevilla ei saanut kovin kauan johdosta nauttia, kun Bayern rokotti. Thomas Müller tarjoili korkean pallon boksiin, Robert Lewandowski pudotti hallitusti ja Leon Goretzka tälläsi 1-1:een.

Bayern hallitsi ottelua suurelta osin ja joukkueelta myös hylättiin varsinaisella peliajalla kaksi maalia. Saksalaisryhmä takoi varsinaisella peliajalla Sevillan ovea 15 maalintekoyrityksen voimin, mutta andalusialaiset kestivät. Sevillalle kirjattiin varsinaisella peliajalla vain neljä maalintekoyritystä.

Juuri ennen 90-minuuttisen täyttymistä Sevilla oli vielä shokeerata Bayernia. Nopea vastaisku pelattiin keskialueelle Jesús Navasille, joka vapautti Youssef En-Nesyrin nokikkain Manuel Neuerin kanssa. Ratkaisu ei ollut tarpeeksi hyvä, ja Neuer torjui.

Aivan jatkoajan alkuun Sevilla oli vielä lähempänä. Jälleen En-Nesyrille tarjoutui paikka, ja nyt laukauskin oli parempi. Neuer sai vaivoin jalkateränsä pallon eteen. Peliväline kimposi torjunnasta tolppaan.

Lopulta Sevillan puolustustaistelu petti 104. minuutilla. Vain viisi minuuttia aiemmin kentälle vaihdettu – ja hyvin mahdollisesti Bayernin tämän siirtoikkunan aikana jättävä – Javi Martínez sai paikaltaan voimakkaan ja tarkan puskun suunnattua ohi Bonon.

Tuoreen voiton myötä Bayern on nyt voittanut UEFA Super Cupin kahdesti seurahistoriansa aikana. Sevillalla on yksi mestaruus ja peräti viisi tappiota.