Ivan Rakitic palasi kotiin – hyvin taistellut Sevilla taipui Bayern Münchenille UEFA Super Cupissa

© Kuva: Getty Images

Bayern München on tuore UEFA Super Cupin voittaja. Mestarien liigan hallitseva mestari kaatoi ottelussa Eurooppa-liigan mestarin, Sevillan.

Sevilla taisteli kunniallisesti maailman tämän hetken varmaankin parasta jalkapallojoukkuetta vastaan. Taistelu riitti jatkoajalle muttei ihan loppuun asti. Bayern juhlii Super Cupin voittoa maalein 2-1.

Ottelun alla otsikoita keräsi etenkin Ivan Rakitic, joka nostettiin välittömästi avauskokoonpanoon kymppipaidassa. Rakitic siirtyi Barcelonasta Sevillaan 1. syyskuuta. Edellisen kerran hän oli pelannut Sevilla-paidassa kaudella 2013-14. Sevilla-yhteisön rakastama Rakitic kunnioittaa kymppipaidallaan menehtyneen Sevilla-pelaajan ja ystävänsä José Antonio Reyesin muistoa.

Artikkeli jatkuu twiittien jälkeen.

Sevilla ja jalkapalloromantikot saivat otteluun unelma-alun. Rakitic teki juoksun rangaistusalueelle ja onnistui hankkimaan rankkarin. Rakitic ei sentään asettunut ampumaan, vaan Lucas Ocampos iski pallon maaliin.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Sevilla ei saanut kovin kauan johdosta nauttia, kun Bayern rokotti. Thomas Müller tarjoili korkean pallon boksiin, Robert Lewandowski pudotti hallitusti ja Leon Goretzka tälläsi 1-1:een.

Bayern hallitsi ottelua suurelta osin ja joukkueelta myös hylättiin varsinaisella peliajalla kaksi maalia. Saksalaisryhmä takoi varsinaisella peliajalla Sevillan ovea 15 maalintekoyrityksen voimin, mutta andalusialaiset kestivät. Sevillalle kirjattiin varsinaisella peliajalla vain neljä maalintekoyritystä.

Juuri ennen 90-minuuttisen täyttymistä Sevilla oli vielä shokeerata Bayernia. Nopea vastaisku pelattiin keskialueelle Jesús Navasille, joka vapautti Youssef En-Nesyrin nokikkain Manuel Neuerin kanssa. Ratkaisu ei ollut tarpeeksi hyvä, ja Neuer torjui.

Aivan jatkoajan alkuun Sevilla oli vielä lähempänä. Jälleen En-Nesyrille tarjoutui paikka, ja nyt laukauskin oli parempi. Neuer sai vaivoin jalkateränsä pallon eteen. Peliväline kimposi torjunnasta tolppaan.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Lopulta Sevillan puolustustaistelu petti 104. minuutilla. Vain viisi minuuttia aiemmin kentälle vaihdettu – ja hyvin mahdollisesti Bayernin tämän siirtoikkunan aikana jättävä – Javi Martínez sai paikaltaan voimakkaan ja tarkan puskun suunnattua ohi Bonon.

Tuoreen voiton myötä Bayern on nyt voittanut UEFA Super Cupin kahdesti seurahistoriansa aikana. Sevillalla on yksi mestaruus ja peräti viisi tappiota.

UEFA Super Cup

Bayern München-Sevilla 2-1 ja. (1-1, 1-1)
0-1 Lucas Ocampos rp. (13′)
1-1 Leon Goretzka (34′)
2-1 Javi Martínez (104′)


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.