Ivan Rakitić muisteli Barcelonan superkolmikkoa ja historiallista triplamestaruutta: ”Emme olisi halunneet sen kauden päättyvän”

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

MSN. Lionel Messi, Luis Suárez ja Neymar. Barcelonalla oli kasassa luultavasti maailman paras hyökkäystrio, kun kyseinen kolmikko pelasi seurassa samaan aikaan.

Messi, 32, Suárez, 33, ja Neymar, 28, osoittivat jo ensimmäisellä yhteisellä kaudellaan, kuinka tuhoisaa jälkeä he saavat aikaan. Kolmikko tehtaili yhteensä 122 maalia, kun Barcelona voitti triplamestaruuden (La Liga, Copa del Rey, Mestarien liiga) kaudella 2014-15.

Kolmikon yhteinen aika tuli päätökseen kesällä 2017, kun Neymar jätti Barcelonan ja siirtyi Paris Saint-Germainiin 222 miljoonan euron maailmanennätyssummalla.

Kauden 2014-15 päätöspelissä, Mestarien liigan loppuottelussa Juventusta vastaan, Neymar ja Suárez iskivät molemmat maalin, joista Messi tarjoili toisen. Barcelonan 3-1-voittoon päättyneen finaalin avausmaalista vastasi Ivan Rakitić, joka muisteli MSN-kolmikon kanssa pelaamista ja triplakautta Marcan haastattelussa.

– Se oli todella nautinnollista.

– Vastustajista näki, kuinka huolestuneita he olivat, koska heidän oli keskityttävä täysillä, eivätkä he tienneet, mihin heidän piti keskittyä eniten.

– Me hyökkäsimme joka välissä.

Rakitić (keskellä) syöksyi tuulettamaan vietyään Barcelonan johtoon Juventusta vastaan Berliinin olympiastadionilla. Kuva: Getty Images

– Oli ilo pelata heidän [MSN:n] kanssa.

Rakitićin, 32, mukaan Barcelona olisi voinut jatkaa pelaamista vielä kauden päätyttyäkin.

– Olimme todella vahvoja ja vahvistuimme ajan myötä entisestään. [Mestarien liigan] loppuottelussa olimme huipputasollamme, ja muistan, miltä meistä tuntui.

– Emme olisi halunneet sen kauden päättyvän, koska halusimme jatkaa pelaamista. Meillä oli vahva ylivoiman tunne, joka sai meidät haluamaan lisää.

– Avaintekijä oli se, miten pelaajat pelasivat yhdessä ja miten nälkäisiä uudet pelaajat olivat. Kaikki se yhdistettiin mahtavaan valmentajaan [Luis Enriqueen], joka tunsi pienet yksityiskohdat ja osasi pitää kaiken kasassa.

– Se oli vaikuttava kausi, ja muistan yhä sen kaiken: Mitä loppuottelua ennen tapahtui, itse ottelun, maalini, ottelun jälkeiset hetket. Se oli unohtumatonta. Se loppuottelu tulee aina säilymään mielessäni.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS