Gerard Piqué avautui Lionel Messin kohtelusta – ”Jotain tässä seurassa tehdään väärin”

© Kuva: Getty Images

Barcelonassa kuohuu – on kuohunut jo pidemmän aikaa.

Puheenjohtaja Josep Maria Bartomeun johtaman hallituksen epäluottamusäänestys on tuloillaan, mahdollisesti 15.-16. marraskuuta.

Huomenna lauantaina puolestaan pelataan El Clásico Barcelonan ja Real Madridin välillä. Samaan aikaan Barcelona seurana yrittää saada pelaajia leikkaamaan palkkojaan.

Kaiken tämän keskellä Barcelonan kapteenistoon kuuluva Gerard Piqué antoi La Vanguardialle haastattelun, jossa hän suomii kovin sanoin seuran toimintaa viime vuosina.

Viimeisin iso kohu syntyi Lionel Messin ympärille, kun argentiinalainen ilmoitti halustaan lähteä Mestarien liiga -romahduksen jälkeen. Bartomeu vetosi siihen, ettei ilmoitus tullut ajoissa, joten sopimus tästä kaudesta oli jo aktivoitunut. Näin ollen ostavan seuran olisi pitänyt lyödä pöytään ulosostopykälän mukainen summa: 700 miljoonaa euroa.

Piquéltä kysyttiin, mitä hän jutteli noina päivinä Messin kanssa.

– En kovin paljon jutellut asiasta hänen kanssaan, koska se oli hyvin henkilökohtainen päätös. Muistan kuitenkin sanoneeni: ”Leo, se on vain yksi vuosi, ja sitten täällä on uudet ihmiset.”

”Uusilla ihmisillä” Piqué todennäköisesti viittasi uuteen seurajohtoon. Bartomeun puheenjohtajakausi päättyy viimeistään keväällä, ellei jo nyt syksyllä epäluottamusäänestyksen myötä.

Piquén mielestä koko saagaan ei olisi pitänyt päätyä. Ja kun nyt kerran päädyttiin, se olisi pitänyt hoitaa eri tavalla.

– Jos olisin puheenjohtaja, olisin hoitanut asian eri tavalla. Hän on pelannut täällä 16 vuotta ja antanut niin paljon. On velvollisuus päästä tällaisen pelaajan kanssa yhteisymmärrykseen, Piqué sanoi.

– Miten on mahdollista, että historian paras pelaaja, josta olemme saaneet onneksemme nauttia, päätyy yhtenä aamuna heräämään ja lähettämään burofaxin [jossa oli ilmoitus lähtöaikeesta]? Hän teki niin, koska hänestä tuntui, ettei häntä kuunneltu.

– Leo ansaitsee kaiken. Uusi stadion pitäisi nimetä hänen mukaansa ja sitten vasta sponsorin mukaan. Meidän on vaalittava suuria hahmojamme.

– Olen todella yllättynyt, että ihmiset kuten Pep [Guardiola], Puyi [Carles Puyol], Xavi tai [Víctor] Valdés eivät ole seurassa. Jotain tässä seurassa tehdään väärin. Tällaisista ihmisistä on pidettävä kiinni. He ovat osa seuran historiaa, he ovat vieneet seuran suuruuteen. Heidän pitäisi olla täällä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.