Lähde: Gerard Piqué haluaa jalkapalloon oman Davis Cupin

© Kuva: Getty Images

Barcelonan luottotoppari Gerard Piqué on ottamassa koko ajan suurempaa ja suurempaa roolia myös pelikenttien ulkopuolella. Piqué hankki äskettäin omistukseensa seurajoukkue FC Andorran, ja perustamansa yrityksen Kosmos Global Holding S.L:n kautta hän on ollut muokkaamassa uuteen uskoon tenniksen erittäin perinteistä Davis Cupia.

Nyt Piquén uumoillaan puuhaavan myös jalkapalloon uutta turnausta, ”futiksen omaa Davis Cupia”. Asiasta kertoi radio-ohjelma El Larguero. Vaikka Piquén idea on vasta ajatuksen tasolla, on puolustaja tiettävästi käynyt jo keskusteluja Espanjan jalkapalloliiton nokkamiesten kanssa aiheesta.

Piquén suunnittelema kilpailu olisi kaavailtu Euroopan parhaille seurajoukkueille, ja se noudattaisi Davis Cupista tuttua formaattia. Kilpailun olisi määrä käynnistyä ”lähitulevaisuudessa”.

Piquén ehdotuksessa Davis Cupiin osallistuu 18 joukkuetta (=maata), jotka on jaettu kuuteen kolmen joukkueen lohkoon. Jatkoon pääsevät kuusi lohkovoittajaa ja kaksi parasta kakkosta. Sen jälkeen kahdeksan parhaan kesken pelataan pudotuspelit.

Lähde: AS


500% talletusbonus – 10€ talletuksella 60€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10 euroa.
  3. Saat pelitillesi heti 60€ pelirahaa vedonlyöntiin (maksimibonus 50€)