Real Madridin budjetti tippui sadalla miljoonalla eurolla – puheenjohtaja paljasti tarkkoja lukuja

© Kuva: Getty Images

Koronaviruspandemia on aiheuttanut espanjalaisseuroille merkittäviä taloudellisia ongelmia.

Suurimpina kärsijöinä on pidetty Valenciaa, Barcelonaa ja Real Madridia. Barcelonan palkkabudjetti pienentyi pandemian seurauksena noin kolmanneksen.

Real Madridin puheenjohtaja Florentino Pérez puhui seuran jäsenille lauantaina. Lue tästä Pérezin mietteet Euroopan Superliigasta.

Pérez puhui myös pandemian aiheuttamista taloudellisista ongelmista. Real Madridin budjetti on tippunut noin sadalla miljoonalla eurolla.

– Kaikki suurseurat kärsivät. Koronaviruspandemia merkkasi viime kauden, mutta kykenimme ottamaan tämän tilanteen vastaan, sillä seura on taloudellisesti stabiilissa tilassa. Tulomme tippuivat 822 miljoonasta eurosta 715 miljoonaan euroon. Olemme pienentäneet kulujamme ja aloitimme sen pelaajien ja johtohenkilöiden palkanleikkauksilla.

– Aloitimme säästökuurin, eli säästämme noin kahdeksan prosenttia vuosibudjetistamme. Kykenimme siten pelastamaan budjettimme. Tällä kaudella odotamme tulojemme olevan noin 618 miljoonaa euroa ja menetämme noin 98 miljoonaa euroa. Tähän on laskettu mukaan se, ettei katsojia tule stadionille koko kaudella.

Pérezin mukaan Real Madridilla on yli 500 miljoonaa euroa lainaa, joka on tarkoitus maksaa pois seuraavan 30 uoden aikana.

– Real Madrid maksaa ensimmäisen osuuden lainasta 30. kesäkuuta 2023. Laina maksetaan Bernabéun remontin tuotoilla. Uudesta Bernabéusta tulee kaikkien kannattajiemme ylpeys.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.