Kun La Ligassa lähdettiin maaliskuussa pakotetulle koronatauolle, oli Getafe sarjan suurimpana yllättäjänä vielä neljäntenä, kiinni paikassa Mestarien liigaan kaudelle 2020-2021. Kauden 11 viimeisestä pelistään Getafe voitti kuitenkin vain yhden, pelasi viidesti tasan ja hävisi viisi kertaa. Erityisen kehno oli tehtyjen maalien määrä kuusi.

Kehnon loppukauden takia Getafe ajautui La Ligassa sijalle kahdeksan, eikä sillä ole asiaa ensi kaudella europeleihin. Ellei Getafe sitten löydä uudestaan keskitalven virettään ja painele aina Eurooppa-liigan mestaruuteen saakka. Se toisi sille paikan ensi kaudeksi Mestarien liigaan.

Tehtävä ei kuitenkaan ole helppo. Getafen vastustaja neljännesvälierissä on Serie A:n tämän kauden kakkonen Internazionale, yksi nimekkäimmistä Eurooppa-liigassa yhä mukana olevista joukkueista. Koska otteluparin avausosaa ei ehditty ennen koronataukoa pelata, ratkaistaan jatkoonmenijä yksiosaisella ottelulla. Peli pelataan Saksan Gelsenkichenissä. Peli pelataan siis ratkaisuun saakka, jos tilanne on varsinaisen peliajan jälkeen tasan.

Getafen luottopelaajiin tällä kaudella kuulunut Marc Cucurella uskoo, että tauko on tehnyt joukkueelle hyvää. Siitä Getafe saakin pienen edun ennakkosuosikkia vastaan, sillä Inter pelasi viimeisen sarjaottelunsa viime viikonloppuna.

– Voimme päästä eroon loppukauden harmeista ja tehdä jotain historiallista, Cucurella toteaa Getafen kotisivuilla.

– Luulen, että nämä viikot ovat tehneet meille hyvää, kun olemme levänneet, nollanneet ajatukset ja valmistautuneet hyvin otteluun, tiiviin loppukauden jälkeen.

– Keskiviikon peli on meille kuin finaali. Pelkkä yksi ottelu sopii meille hyvin, ja olemme näyttäneet sen ennenkin. Tietysti tehtävä on vaikea mahtavaa joukkuetta vastaan, mutta yritämme taistella omine aseinemme.

Getafe on suoriutunut tähänastisista eurohaasteistaan mainiosti. Se voitti lohkovaiheessa kahdesti sekä Trabzonsporin että Krasnodarin, mutta hävisi kahdesti Baselille. Todellinen uroteko tapahtui sitten ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, kun Getafe pudotti jatkosta Mestarien liigan edelliskevään semifinalistin Ajaxin yhteismaalein 3-2.

Inter pudotti ensimmäisellä pudotuspelikierroksella puolestaan Ludogorets Razgradin yhteismaalein 4-1. Eurooppa-liigan puolelle se pullahti jäätyään Mestarien liigan lohkossaan kolmanneksi Barcelonan ja Borussia Dortmundin takana.

Jos oli Getafen loppukauden vire vaisu, niin Interistä voi sanoa päinvastaista. Se hävisi koronatauon jälkeisistä 14 pelistään vain yhden ja voitti peräti kahdeksan. Viimeisistä kuudesta ottelustaan Inter piti nollan omissa viidesti. Se hävisi Serie A:n mestaruuden Juventukselle lopulta vain yhden pisteen erolla. Hyvässä vireessä ovat loppukauden(kin) aikana olleet muun muassa Christian Eriksen, Romelu Lukaku ja Alexis Sanchéz.

Molempien joukkueiden pelaajatilanne on hyvä. Interiltä sivussa on vain Matías Vecino ja Getafelta ei ketään.

Ottelun voittaja saa puolivälierissä vastaansa jatkoonmenijän otteluparista Bayer Leverkusen-Rangers. Leverkusen johtaa avausosan jälkeen 3-1.

Keskiviikon ohjelma Eurooppa-liigassa (sulkeissa avausosan tulos):

19.55 FC Kööpenhamina-Basaksehir (0-1)
19.55 Shakhtar Donetsk-Wolfsburg (2-1)
22.00 Inter-Getafe (pelataan yksiosaisena)
22.00 Manchester United-LASK Linz (5-0)

Kaikki ottelut ovat nähtävissä C Moren kanavilla.