La Ligan 33. kierros käynnistyy perjantai-iltana Madridissa Atléticon isännöidessä putoamisviivan alapuolella majailevaa Mallorcaa Metropolitanolla.

Mallorca voitti arkiviikolla Celtan ja on viiden pisteen päässä putoamisviivan paremmasta puolesta. Siten illan Atlético-ottelu on Vicente Morenon suojateille elintärkeä. Atlético haki Barcelonasta tasapelin ja on siten edelleen kahden pisteen turvin sarjassa kolmantena Sevillan edellä.

Viikonlopun suurin mielenkiinto kohdistuu mestaruus- ja europaikkataisteluun.

Neljällä pisteellä La Ligaa johtava Real Madrid vierailee San Mamésilla Athleticin isännöitävänä. Athletic on ollut hyvässä iskussa koronatauon jälkeen ja taistelee tosissaan paikasta Eurooppa-liigaan. Zinédine Zidane lepuutti Eden Hazardia Getafe-ottelussa, ja belgialaisen odotetaan palaavan kokoonpanoon. Raphaël Varanen pelikunto on sen sijaan arvoitus.

Barcelonallakin on edessään haastava vierasottelu, kun loistavassa vireessä oleva Villarreal haastaa Quique Setiénin miehistön Cerámicalla. Villarreal on voittanut koronatauon jälkeen viisi ottelua ja pelannut yhden tasan. Muun muassa Paco Alcácerin ja Gerard Morenon maaleista elävä Villarreal on pakkovoiton edessä olevalle Barcelonalle hyvinkin ärsyttävä vastustaja. Samuel Umtiti on tuoreiden polvivaivojen seurauksena sivussa ottelusta.

Sunnuntaina Getafe vierailee Osasunan isännöitävänä Pamplonassa. José Bordalás ja Getafen pelaajat kaipaavat kipeästi pisteitä, jotta mahdollisuus Mestarien liigaan pääsemisestä La Ligan kautta pysyisi vielä hengissä. Maanantaina Atléticoa jahtaava Sevilla kohtaa Eibarin ja viimein voittokantaan palannut Real Sociedad Levanten.

Putoamiskamppailu tiivistyy kierros kierrokselta. Mallorcan voitto Celta avasi tilannetta. Leganés ja Espanyol iskevät yhteen sunnuntaina. Jos kierroksen muut ottelut menevät Leganésin ja Espanyolin kannalta huonosti, saattaa sunnuntaisen ottelun häviäjä varmistaa jo putoamisensa.

La Ligan 33. kierros

Perjantai 03.07.

23.00 Atlético-Mallorca

Lauantai 04.07.

18.00 Celta-Betis
20.30 Valladolid-Alavés
23.00 Granada-Valencia

Sunnuntai 05.07.

15.00 Athletic-Real Madrid
18.00 Espanyol-Leganés
20.30 Osasuna-Getafe
23.00 Villarreal-Barcelona

Maanantai 06.07.

20.30 Levante-Real Sociedad
23.00 Sevilla-Eibar