Chilen maajoukkuemies jätti La Liga -kauden kesken – jatkanee pelaamista Espanjassa

© Kuva: Getty Images

34-vuotias Fabián Orellana on pelannut viimeisen ottelunsa Eibarin paidassa. Chileläislaituri vahvisti asian itse Instagram-tilillään.

– Pelasin tänään viimeisen pelini joukkueessa. Olen hyvin surullinen, mutta haluan kiittää suurenmoista valmennusryhmää ja kaikkia pelikavereitani yhdessä viettämistämme kahdesta ja puolesta vuodesta. Haluan myös kiittää Eibarin suurenmoisia kannattajia minua kohtaan osoittamastaan luottamuksesta. Perheeni ja minä olimme täällä hyvin onnellisia, ja kaikki ovat ikuisesti sydämissämme. Kiitos ja aúpa Eibar, Orellana kirjoitti.

Eibar voitti sunnuntaina vieraskentällä Granadan 2-1, ja käytännössä jota kuinkin sinetöi paikkansa La Ligassa. Ero putoamisviivaan kasvoi jo yhdeksään pisteeseen, kun kautta on pelaamatta kuusi kierrosta.

Orellanan sopimus Eibarin kanssa umpeutuu tiistaina. Hänellä oli mahdollisuus jatkaa sopimustaan kauden loppuun asti, mutta pelaaja kieltäytyi kunniasta. Syynä oli pelko loukkaantumisesta, joka voisi vaikuttaa sopimukseen uuden seuran kanssa. AS:n mukaan Orellana on jatkamassa pelaamista La Ligassa ja siirtyy luultavasti ensi kaudeksi Real Valladolidiin.

Orellana on pelannut Espanjassa jo kaudesta 2009-2010 lähtien. Hän on edustanut järjestyksessä Xereziä, Granadaa, Celta Vigoa, Valenciaa ja tammikuusta 2018 lähtien Eibaria.

Kuluva La Liga -kausi on ollut Orellanan pääsarjauran tehokkain, sillä hän teki Eibarille kahdeksan maalia ja syötti seitsemän. Lisäksi kahdessa cup-ottelussa Orellana alusti kolme osumaa. Hän on ollut Eibarin ylivoimaisesti tehokkain pelaaja oltuaan suoraan mukana tasan kaksi kertaa useammassa maalissa kuin seuraavaksi tehokkaimmat pelaajat Pablo de Blasis (4 maalia, 5 maalisyöttöä) ja Charles (9 maalia).

Oikeana laitahyökkääjänä parhaiten viihtyvä Orellana on pelannut Chilen A-maajoukkueessa kaikkiaan 41 ottelua. Edellisen, ja vuoden 2019 ainoan maaottelunsa hän pelasi viime lokakuussa. Orellana oli mukana myös Chilen MM-kisajoukkueissa vuosina 2010 ja 2014, vaikka pelasikin turnauksissa yhteensä vain yhdessä pelissä.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!