Yllätyskäänne: Martin Ødegaard sittenkin Real Madridissa ensi kaudella?

© Kuva: Getty Images

Norjalaispelaaja Martin Ødegaard teki päättyneellä kaudella todellisen läpimurtonsa. 21-vuotias keskikenttämies vietti kauden lainalla Real Sociedadissa ja teki La Realille 36 ottelussa (La Liga ja Copa del Rey) seitsemän maalia ja yhdeksän maalisyöttöä.

Ødegaard siirtyi Real Madridiin jo teinipoikana vuonna 2014. Hän esiintyi heti ensimmäisellä kaudellaan yhdessä La Ligan ottelussa Realin edustusjoukkueessa. Pääosin kolme ensimmäistä kautta (2014-2017) vierähtivät kuitenkin Real Madrid Castillassa.

Vuosina 2017-2019 Ødegaard pelasi lainalla Eredivisietä Heerenveenissä ja Vitessessä, mutta viime kaudella hän osoitti olevansa valmis La Ligaan. Hänet valittiin sarjan syyskuun parhaaksi pelaajaksi sekä kauden päätteeksi läpimurtojoukkueeseen.

Aiemmin on oletettu vakaasti, että Ødegaard viettää myös tulevan kauden lainalla Real Sociedadissa. Pelaaja itsekin on vakuuttanut usein tyytyväisyyttään tähän ratkaisuun, ja haluavansa jatkaa lainalla myös ensi kaudella. Nyt suunnitelmissa on kuitenkin radikaali muutos, sillä Real Madrid on ilmoittanut sansebastianilaisseuralle haluavansa pelaajan pääkaupunkiin kaudeksi 2020-2021.

Real Sociedad palaa harjoituskentälle ensi perjantaina valmistautuakseen tulevaan kauteen. Seura oli keskustellut Martin Ødegaardin kanssa ja sopinut, että tämäkin treenileirille saapuu. Nyt Real Madridin valmentaja Zinédine Zidane on kuitenkin päättänyt, että hän haluaa Ødegaardin joukkueeseensa jo nyt eikä vuoden päästä.

Uuden kauden lainasta ei oltu sovittu kirjallisesti, vaan kaksivuotisesta lainapestistä oli ainoastaan suullinen sopimus. Tilannetta oli määrä tarkastella tänä kesänä, ja nyt näyttääkin siltä, että Real Madrid on päättänyt keskeyttää lainayhteistyön Ødegaardin suhteen.

Täydessä harjoituskunnossa Ødegaard ei kuitenkaan ole, sillä hän kärsii vaivoista oikeassa polvessaan. Hän pystyy kyllä harjoittelemaan, mutta kevyemmällä kuormituksella. Vaivaa on hoidettu fysioterapialla, sillä toive on, ettei leikkausta tarvita.