Vaihtuuko valta tällä kaudella? La Ligan arvostettu palkinto mennyt jo neljästi putkeen samalle miehelle

© Kuva: Getty Images

FC Barcelonan maalivahti Marc-Andre ter Stegen on arvostettu kassari Espanjassa ja maailmalla. Osa pitää ter Stegeniä jopa maailman parhaana.

Viiden Espanjassa pelatun vuoden aikana hän ei silti ole koskaan voittanut urallaan La Ligassa jaettavaa Zamora-palkintoa. Joka vuosi kyseinen pokaali jaetaan vähiten sarjassa maaleja päästäneelle veskarille.

Viime vuodet Zamoran on saanut haltuunsa Atlético Madridin Jan Oblak, joka on voittanut palkinnon peräti neljästi putkeen.

Slovenian maajoukkuevahti Oblak saattaa venyä upeaan, historialliseen suoritukseen kauden päätteeksi. Jos hän voittaa Zamoran tälläkin kaudella, hänestä tulee ensimmäinen palkinnon viidesti peräkkäin voittanut maalivahti.

Jos joku voi haastaa Atléticon luottotorjujan pokaalimittelössä, se on saksalaiskoppari ter Stegen, joka on ihastuttanut huimien refleksitorjuntojensa lisäksi myös monipuolisuudellaan ja kyvyllä avata peliä.

Barcelonassa pelaava maalivahti on voittanut Zamoran edellisen kerran kaudella 2014-15, kun Claudio Bravo (nyk. Manchester City) nappasi arvostetun palkinnon päästettyään 37 maalia 19 ottelussa.

Tuona kautena Oblakilla ei juuri ollut mahdollisuuksia voittaa, sillä hän sai torjuntavastuun Atléticossa vasta helmi-maaliskuun vaihteessa. Sen jälkeen on koittanut Oblakin aikakausi – jokainen täysi kausi Atlétissa on poikinut arvostetun pokaalin palkintokaappiin.

Vain Barcelonan entinen espanjalaismolari Victor Valdés on pystynyt voittamaan Zamora-pystin neljästi peräkkäin ennen Oblakia. Yhteensä Valdés voitti Zamoran viidesti urallaan.

La Liga starttaa perjantaina 16.8! Tilaa C More Total nyt, saat ensimmäisen viikon ilmaiseksi! Tarjous on voimassa pe-su koodilla LALIGA osoitteessa: cmore.fi/koodi. Käy klikkaamassa itsesi sisään ja varmista paikkasi espanjalaisen huippujalkapallon parissa!


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.