Neymarin siirtosaagaa on jälleen vatvottu hieman kärjistäen ”koko kesä”. Nilkkavamma alkaa olla menneen talven lumia, mutta PSG ei brassitähteä peluuta ennen kuin miehen tulevaisuuteen on saatu selkoa.

Neymar itse on ilmaissut lähtöhalujaan, mutta PSG ei ole helppo neuvottelukumppani. Toistaiseksi niin Barcelona kuin Real Madridkin ovat vetäneet pyrkimyksissään vesiperän.

Maanantaina Le Monde kirjoitti, että PSG:ssä määräysvaltaa pitävä qatarilaisemiiri olisi antanut käskyn, ettei Neymaria tänä kesänä myydä. Siitä huolimatta Barcelonan delegaatio pakkasi jälleen laukkunsa ja tapaa PSG:n seurajohtoa tiistaina puoliltapäivin. Mundo Deportivo kirjoittaa, että edessä on Barcelonan ”viimeinen yritys”.

Barcelona kokousti maanantaina kaksi tuntia, ja teki omia linjanvetojaan siirtoikkunan loppusuoran strategiaksi. Tänään tarjous aiotaan esittää PSG:lle. Matkaan lähtevät Barcelonan toimitusjohtaja Óscar Grau, Javier Bordas ja Eric Abidal. Graun läsnäoloa tällä matkalla pidetään erittäin keskeisenä seikkana.

Barcelonan edellinen tarjous oli muotoa laina + osto-optio. 170 miljoonan osto-optio olisi ollut valinnainen vuonna 2020 ja pakollinen vuonna 2021. Tarjous ei kuitenkaan PSG:lle kelvannut.

Mundo Deportivon mukaan tuoreimpaan tarjoukseen liitetään osana kauppaa Ousmane Dembélé. Nuori ranskalainen on jälleen tuottanut käytöksellään pettymyksen Barca-johdolle, ja Barca on valmis lainaamaan hänet Pariisiin.

[readmore from=Neymar]

Le Parisien kirjoittaa myös PSG:llä olevan jo vastaehdotus Barcelonalle valmiina. Neymar voisi olla saatavilla, jos Barca pulittaa tähdestä 100 miljoonaa euroa ja luopuu kahdesta pelaajastaan: Ousmane Dembéléstä ja Nélson Semedosta. Tällöin PSG arvioisi kaupan arvoksi 250-300 miljoonaa euroa, joista 100 miljoonaa maksettaisiin rahassa, ja loput pelaajina.

Toistaiseksi Dembélé ja Semedo eivät ole vaikuttaneet kiinnostuneilta lähtemään Barcasta. Semedo on myös kuulunut Ernesto Valverden avauskokoonpanoon kauden molemmissa otteluissa.

Siirtoikkuna sulkeutuu ensi maanantaina, 2. syyskuuta.

Lähteet: Marca, Mundo Deportivo ja Sport