Entinen Valencia-luotsi Gary Neville paljasti juonikkaan taktiikkansa Cristiano Ronaldon pysäyttämiseksi

© Kuva: Getty Images

Gary Neville on avautunut hänen neljän kuukauden mittaisesta ajanjaksostaan Valencian peräsimessä, muistellen tilannetta missä Real Madrid -legenda Cristiano Ronaldo haukkui hänen oivallista taktiikkaansa ”häpeälliseksi” teoksi.

Manchester Unitedin entinen huippupelaaja ja Englannin maajoukkueen entinen apuvalmentaja ei onnistunut vastaamaan odotuksia Valencian käskyttäjänä. Neville voitti vain kolme ottelua hänen 16 valmentamastaan sarjapelistä La Ligassa.

Yksi hänen uransa huippuhetkistä oli kuitenkin Real Madridista raavittu 2-2-tasapeli tammikuussa 2016. Vaikka kyseessä oli Nevillen viimeinen ottelu ennen hänen potkujaan,  hän halusi nostaa esille yhden nokkelan taktiikan, mitä hän silloin käytti Cristiano Ronaldoa ja Gareth Balea vastaan.

Cristiano Ronaldo ja Gary Neville pelasivat samaan aikaan Manchester Unitedissa. Kuva: Getty Images

– Mitä muistan siitä ottelusta parhaiten, oli se taktiikka mitä silloin käytimme. Taktiikkamme oli jättää nurmi todella pitkäksi ja kuivaksi, jotta pallo ei liikkuisi niin nopeasti, ja jotta se hidastaisi Cristiano Ronaldoa ja Gareth Balea, Neville kertoi Sky Sportsin podcastissa.

– Se oli kuin viljelijän pelto! Cristiano tuli luokseni ennen pelin alkua ja sanoi: ’Tämä on häpeällistä, ajakaa tuo nurmi!’ – Sanoin, että ei missään nimessä. Hän ei saanut missään nimessä kuljettaa sinä iltana.

Vaikka Neville tunsikin ylpeyttä taktiikoistaan, ne eivät Real Madrid -tähtiä pidelleet. Ronaldo onnistui syöttämään Karim Benzeman avausmaalin, jonka jälkeen Bale teki valkopaitojen toisen. Mateo Kovacicin ulosajo antoi Valencialle kuitenkin tarvittavan edun tasapelin varmistamiseksi ennen Nevillen lähtöpasseja.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.