Espanjan ex-maajoukkuekärki nauttii yhä pelaamisesta 35-vuotiaana sarjanousijan riveissä: ”Elän tehdäkseni maaleja”

© Kuva: Getty Images

La Ligan sarjanousija Cádiz sai kesällä runsaasti kokemusta ja maalintekotaitoa, kun se hankki konkarihyökkääjä Álvaro Negredon riveihinsä.

Espanjan A-maajoukkueessa 21 ottelua pelannut Negredo, 35, on tunnettu ja arvostettu maalipyssy La Ligassa, mutta hän on myös kiertänyt maailmaa. Kotimaansa ulkopuolella hän on pelannut Englannissa, Turkissa ja viimeksi Arabiemiraateissa. Englannissa hän voitti Valioliigan ja liigacupin mestaruudet kaudella 2013-14 Manchester Cityssä.

Negredo on pelannut urallaan monissa suurseuroissa, joten putoajaksi povattu Cádiz tarjoaa hänelle erilaisen haasteen. Yksi asia on kuitenkin varma: hän nauttii pelaamisesta ja maalien tekemisestä yhtä paljon kuin ensimmäisessä ammattilaisseurassaan Rayo Vallecanossa.

– Se tunne on yhä sama. Olin lapsena todella innostunut maalien tekemisestä, ja niin se on jatkunut, oli kyse sitten Rayosta urani alussa tai nyt Cádizista, kommentoi Negredo The Athleticin haastattelussa.

– Pysyttelin jopa pienenä futsalissa aina kärjessä ja tein paljon maaleja. Minun on aina mukavin olla maalin lähellä. Urallani on ollut hetkiä, kun olen pelannut enemmän laidalla tai syvemällä, mutta olen aina tykännyt pelata keskellä.

– Haluan aina tehdä maaleja, oli kyseessä sitten harjoitusottelu, treenit tai sarjapeli. Haluan aina tehdä maaleja.

Negredo on pelannut La Ligassa 268 ottelua ja tehnyt 112 maalia. Kuva: Getty Images

– Jos en tee maalia, mutta joukkue voittaa, poistun kentältä onnellisena. Mutta hyökkääjän voi olla vaikea hyväksyä, ettei hänen tekonsa auttanut joukkuetta, jos hän tekee maalin, mutta joukkue häviää. Elän tehdäkseni maaleja.

Negredo myöntää, että maalit seuraavat häntä aina uniin asti.

– Kumppanini on sanonut minulle, että puhun öisin unissani. Rupean potkimaan ja yhtäkkiä huudan ”Maali!” tai ”Syötä minulle!”

– Se on tärkeää, elää siinä mukana alitajuntaisesti ja ajatella jalkapalloa jopa levätessään. On todella mukavaa, että minulla on yhä se sama into ja motivaatio tehdä maaleja.

Konkarikärki sanoo, että hänelle oli suuri helpotus avata maalitilinsä Cádizissa jo toisessa pelissään.

– Uutena hyökkääjänä tuntee olonsa mukavaksi, kun ensimmäiseen maaliin ei mene monta ottelua. Odotuksia on paljon. Se on tärkeää oman itseluottamuksen kannalta.

– Minä halusin kovasti palata huippusarjaan vietettyäni aikaa Espanjan ulkopuolella.

– Odotin innolla, että pääsisin taas pelaamaan tälle tasolle. Se pitää paikkaansa, että ihmiset puhuvat ensin iästäni ja kunnostani, mutta minulla on hyvä olo ja olen innoissani siitä.

Cádiz ja Negredo kohtaavat seuraavassa sarjaottelussaan hallitsevan mestarin Real Madridin lauantaina vieraskentällä.

LUE MYÖS:


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.