Näkökulma: La Ligan kovanaamajengi taistelee jopa mestaruudesta – sarjataulukko valehtelee heidän kohdallaan

© Kuva: Getty Images
Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Atlético Madrid tappelee täysillä La Ligan mestaruudesta. Jos FC Barcelona ja Real Madrid eivät pidä pistetahtiaan yllä, ovat Diego Simeonen suojatit valmiina iskemään.

Sunnuntai-iltapäivällä kaatui Espanyol ansaitusti 3-1. Ottelussa näkyi evoluutio, jonka joukkue on taktisesti kauden aikana kulkenut.

Diego Simeonen suojatit aloittivat kauden pelaamalla useita otteluita 4-4-2-timanttimuodolla. Simeone on muovannut muotoa pelaajien vahvuuksien mukaisesti. Espanyolia vastaan joukkue pelasi harvinaisella 4-2-2-2-muodolla.

Muoto tarkoittaa hyökätessä sitä, että laitapuolustajat nostavat Simeonen sapluunassa korkealle ja ylös. Ylin nelikko pelaa lähellä toisiaan ja on valmiina liikkumaan maalinedustalle tai murtamaan vastustajan nopeilla syöttökombinaatioilla. Esimerkki muodon toimivuudesta oli Espanyolia vastaan tehty 2-1-johtomaali. Pallo pelattiin korkealla target-syötöllä toisen kärjen päähän, kakkospallo voitettiin ja pallo pelattiin suoraan irtopallon keräämisen jälkeen vastustajan puolustuslinjan selustaan kärjen pystyliikkeeseen.

4-2-2-2-muodon hyöty on juuri se, että kun pelaajia on pallon ympärillä paljon, niin suoraviivainen eteneminen kentän keskikaistaa pitkin toimii hyvin.

Toinen merkittävä asia mielenkiintoisen muodon ohella sunnuntaina oli se, että Simeonen suojatit tekivät maaleja. Kolme tehtyä maalia on erinomainen tasonnosto alkukauteen verrattuna.

Tosin, joukkueen tilanne tehtyjen maalien suhteen ei ole niin huono, kuin sarjataulukko näyttää. Simeonen joukkue on luonut maaliodotetta melkein seitsemän maalia enemmän, kuin mitä toteutunut sarjataulukko näyttää. Se tarkoittaa, että joukkue on luonut paikkoja kohtalaisen kivasti, mutta viimeistely on sakannut. Sarjataulukko siis valehtelee tässä mielessä hieman. Viimeistelyssä on paljon sattumaa. Simeonen joukkue on parempi hyökkäyspelijoukkue, kuin mitä sarjataulukko tehtyjen maalien osalta juuri nyt näyttää.

Todennäköisesti joukkueen viimeistely palailee pikkuhiljaa keskimääräiseen ja maalitahti kohenee kauden mittaan. Se tarkoittaa, että useat voivat kääntyä voitoiksi useammin, kuin alkukauden aikana.

La Ligan mestaruustaisto on auki. Barcelonan ja Real Madridin alisuorittaminen mahdollistaa kolmen seuran välisen taiston. Diego Simeone ja hänen suojattinsa kärkkyvät tiukasti kärjen takana.

Jussi Leppälahti

Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS