Real Madrid -toppari kertoo: ”Olisin voinut lähteä, mutta Zidane luotti minuun”

© Kuva: Getty Images

Tiistaina tuli kuluneeksi kaksi vuotta Real Madridin viimeisimmästä ja kaikkiaan 13. Mestarien liigan tittelistä. Tuossa Kiovassa Liverpoolia vastaan pelatussa ottelussa vaihdosta kentälle päässyt keskuspuolustaja Nacho muisteli peliä Real Madridin TV-kanavan haastattelussa.

– Se Mestarien liigan voitto oli minulle hyvin erityinen, koska se oli ensimmäinen finaali, jossa pääsin pelaamaan. Jokainen mestaruus on erityinen, mutta jos minun pitää valita yksi, otan sen Decimoterceran (kolmannentoista), 30-vuotias Nacho totesi.

Suurta kiitosta luottoroolistaan Realissa Nacho jakaa valmentaja Zinédine Zidanelle. Ranskalaista on kiittäminen siitäkin, että Nacho ylipäätään on Realissa jatkanut.

– Kaikki Madridin kannattajat tietävät, mitä hän on antanut meille. Vain harvat valmentajat pärjäävät vertailussa hänelle. Me kaikki hänen ympärillään olevat pidämme hänestä, Nacho kehui Zidanea.

– Minulla oli mahdollisuus lähteä seurasta vuosia sitten, mutta valmentaja luotti minuun. Suhteemme on muuttunut ystävyydeksi. Zidane on kuolemaan saakka pelaajiensa rinnalla. Se, mitä hän on viime vuosina tehnyt, on suurenmoista.

Nachon sopimus Realin kanssa ulottuu kesään 2022, eikä hänellä ole kiirettä pois.

– Historiani tässä paidassa on ollut täydellinen. En muuttaisi siitä mitään. Olen hyvin onnellinen täällä, ja toivon, että se myös jatkuu niin. Tämä on ollut elämäni seura lapsesta lähtien.

Kahden vuoden takaisessa finaalissa Nacho tuskin olisi pelannut, ellei Dani Carvajal olisi loukannut takareittään.

– On aina vaikeaa mennä kentälle ilman lämmittelyä. Vedin vain paidan päälleni ja menin.

– Kun näin Carvajalin maassa, arvasin, että on minun vuoroni mennä kentälle. Sitä ei voi kuvitellakaan, millaiselta pelaajasta tuntuu sellaisella hetkellä. Hotellissa ajattelin, että olin nyt saanut kanani kynittyä. Olin voittanut kolmesti Mestarien liigan, mutten ollut koskaan pelannut loppuottelussa.

– Kun saavuimme Ukrainaan, olin vakuuttunut siitä, että pääsisin kentälle. Valitettavasti se tapahtui Danin loukkaantumisen kautta, mutta aina on oltava valmiina. Mielessäni olin jo ajatellut, että voisin pelata, Nacho kertasi.

Nachon ystäviä ei finaalissa ollut läsnä, sillä samana päivänä hänen paras ystävänsä Héctor meni naimisiin. Siksi Kiovaan matkustivat vain hänen vanhempansa, veljensä ja isoäitinsä.

Lähde: AS


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 4-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle neljän maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!