Barcelona on käskenyt keskikenttäpelaajansa Ilaix Moriban harjoittelemaan seuran reservijoukkueen kanssa, kertoo Marca.

Syynä tähän on se, että Moriba, 18, ja Barça eivät ole päässeet sopuun uudesta sopimuksesta. Moriban yllätykseksi Barcelona tarjosi hänelle rahallisesti huomattavasti heikompaa sopimusta kuin hän oli toivonut.

Blaugranan tarjoama sopimus olisi sisältänyt samanlaisen palkkatason kuin akatemiapelaajilla, jotka eivät ole ikinä pelanneet seuran edustusjoukkueessa. Moriba debytoi Barcelonan ykkösmiehistössä viime kaudella ja esiintyi lopulta yhteensä 18 ottelussa.

Moriba loukkaantui Barcelonan toiminnasta, sillä hänen omana tarkoituksenaan oli aina solmia jatkosopimus seuran kanssa. Nyt hän kuitenkin uskoo, että Barcelona haluaa myydä hänet. Eniten hän yllättyi siitä, kuinka nopeasti Barcelona toimi hänen hylättyä sopimustarjouksen. Hänet lähetettiin heti harjoittelemaan kakkosjoukkueen kanssa, eikä Barcelona ole tehnyt hänelle toista tarjousta. Ensimmäisen tarjouksen ehtoihin hän ei aio suostua.

Tilanteesta mielenkiintoisen tekee sen, että Moriballa on enää vuosi jäljellä nykyistä sopimustaan. Jos uutta diiliä ei synny, hän voi vaihtaa ensi kesänä seuraa ilman siirtokorvausta. Jos siirto tapahtuu jo tänä kesänä, hänen todennäköinen siirtosummansa olisi noin 15-20 miljoonaa euroa. Moriban tyytymättömyys saattaa johtaa kumpaan tahansa ratkaisuun.