Torstai-iltana arvottiin Mestarien liigan alkulohkot tulevaa kautta varten. Tilaisuus pidettiin Istanbulissa UEFA:n järjestämänä.

Kakkoskoriin nimetyt Real Madrid ja Barcelona aloittavat syyskuussa taipaleensa kohti Pietarin loppuottelua lohkoista D ja E tässä järjestyksessä.

Real Madrid saa vastaansa lohkossa D Internazionalen, Šah’tar Donetskin ja Sheriff Tiraspolin. Lohko on lähestulkoon täysin identtinen viime kauden B-lohkon kanssa sillä erotuksella, että Borussia Mönchengladbach on vaihtunut Sheriff Tiraspoliin.

Mönchengladbach vitsailikin Twitterissä, että sitä ei kutsuttu osaksi riemukasta jälleennäkemistä.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Gladbach

@borussia_en
Not invited to the Group D reunion 😅

Barcelona saa vastaansa E-lohkossa Bayern Münchenin, Benfican ja ukrainalaisen Dynamo Kiovan. Kesän 2020 haamut nostavat tietenkin päätään, kun puhe kääntyy Bayerniin, mutta myös Benfican ja Ukrainan hallitsevan mestarin kanssa tulee olla huolellinen tai Blaugranalle voi käydä kylmät.

Villarreal nostettiin ykköskorista Manchester Unitedin, Atalantan ja Young Boysin seuraksi. Tiukkaa varmasti tekee, mutta hallitsevalla Eurooppa-liigan voittajalla on mahdollisuus selviytyä lohkostaan jatkoon. Ennakkosuosikkeja ovat kuitenkin kesän aikana vahvistunut United ja loisteliaana pelaajahautomona tunnettu Atalanta.

Atlético Madrid oli espanjalaisseuroista toinen, joka sai lähteä arvontaan ykköskorista, mutta se ei paljoa auttanut, sillä Atletin lohkoa voi pitää ehkä koko arvonnan kovimpana.

Punavalkoraitainen nippu joutuu käymään taistoon Liverpoolia, Portoa ja ennakkoon ajateltuna neloskorin selkeästi vaarallisinta vastustajaa, AC Milania, vastaan. Liverpool juhli Mestarien liigan voittoa vuonna 2019, Milan tuli viime kaudella toiseksi Serie A:ssa, ja UEFA:n joukkuerankingissa Porto on sijalla 16.

Tosin kuudessa viimeisessä keskinäisessä kohtaamisessa Liverpoolin kanssa, Atleti on jäänyt ilman tulosta vain kerran.

Sevillalle sen sijaan osui helpompi arpa. Sen pitää raivata tieltään kaksi joukkuetta kolmikosta, jonka muodostavat Lille, itävaltalainen RB Salzburg ja saksalainen Wolfsburg. Lille on kolmen kierroksen jälkeen Ranskan liigassa neljänneksi viimeisenä, ja Wolfsburg putosi kotimaansa cupissa Saksan neljännessä divisioonassa pelaavalle Preußen Münsterille.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

UEFA Champions League

@ChampionsLeague
All set for the 2021/22 season! 🤩

Which Champions League group are you most excited for?

#UCLdraw | #UCL