Mestarien liigan karsinnoista paikkansa lohkovaiheessa varmistivat tiistaina Kiovan Dynamo, Ferencvaros ja Olympiacos sekä keskiviikkona Red Bull Salzburg, FC Midtjylland ja FK Krasnodar. Kaksi viimeksimainittua ovat lohkovaiheen ensikertalaisia, samoin kuin jo aiemmin lohkovaiheeseen selviytyneet Basaksehir ja Rennes. Debytantteja on siis tällä kaudella peräti neljä.

Lohkovaiheen arvonta suoritetaan tänään torstaina kello 18. La Ligan seuroista Real Madrid ja Eurooppa-liigan voittanut Sevilla ovat ykköskorissa ja Barcelona sekä Atlético Madrid kakkoskorissa.

Barcelona ja Atlético voivat saada ykköskorista vastaansa esimerkiksi puolustavan mestarin Bayern Münchenin tai Euroopan suurimpiin seuroihin lukeutuvat PSG:n, Liverpoolin tai Juventuksen. Jokaisen joukkueen toivearpoja lienevät Zenit ja Porto.

Real Madridille ja Sevillalle ovat tarjolla muun muassa kaksi Manchesterin seuraa City ja United, sekä kolmaskin valioliigaseura Chelsea. Sille on siis 50 prosentin todennäköisyys, että Real tai Sevilla saavat vastustajan Valioliigasta.

Kolmoskorissa on peräti kolme Serie A -seuraa, joten todennäköisyys espanjalais- ja italialaisjoukkueen päätymiselle samaan lohkoon on korkea. Neloskorin Rennes’ssä pelaa Real Madridin kiihkeästi havittelema superlupaus Eduardo Camavinga.

[readmore from=Mestarien-liiga]

Arvonnan korijaon voi katsoa alta. Tuttuun tapaan kahta saman maan joukkuetta ei voida arpoa samaan lohkoon.

Kori 1: Real Madrid, Sevilla, Bayern München, PSG, Liverpool, Juventus, Zenit ja Porto
Kori 2: Barcelona, Atlético Madrid, Manchester City, Manchester United, Borussia Dortmund, Shakhtar Donetsk, Ajax ja Chelsea
Kori 3: Internazionale, Lazio, Atalanta, RB Leipzig, Kiovan Dynamo, FK Krasnodar, Red Bull Salzburg ja Olympiacos
Kori 4: Rennes, Ferencvaros, Basaksehir, Borussia Mönchengladbach, Marseille, Club Brugge, FC Midtjylland ja Lokomotiv Moskova

Lohkovaiheen pelit käynnistyvät 20.-21.10. Lokakuussa pelataan kaksi kierrosta, marraskuussa kaksi ja joulukuussa kaksi. Loppuottelu pelataan 29. toukokuuta Istanbulissa.