Mestarien liiga -ennakko: Kestääkö Atléticon uskomaton pudotuspelisaldo myös Liverpoolin hurjan vireen?

© Kuva: Getty Images

Kaikki La Ligan neljä edustajaa raivasivat tällä kaudella tiensä Mestarien liigan pudotuspeleihin. Ensimmäisenä kvartetista näyttämölle astelee Atlético Madrid, jota odottaa neljännesvälierissä kovin mahdollinen haaste. Arpa kun tarjoili Atléticolle Mestarien liigan voittoa puolustavan Liverpoolin, joka johtaa Valioliigaa 25 pisteen erolla seuraavaan.

Vaikka kentälläkin vilisee futismaailman supertähtiä, niin katseet kiinnittyvät varmasti pmyös sivurajalle. Kummankin valmentajana kun on yksi huippufutiksen intohimoisimmista hahmoista: Atléticolla Diego Simeone ja Liverpoolilla Jürgen Klopp.

Atléticolla huima kotitaika

Jürgen Klopp puhui ottelun alla Simeonea vastaan tuntemastaan arvostuksesta. Eikä ihme, sillä niin hyvää työtä argentiinalainen on Atléticossa tehnyt. Vaikka Mestarien liigan voitto onkin saamatta, on ”Cholo” johdattanut Atléticon kahdesti loppuotteluun ja kerran välieriin. Joka kerta Real Madrid on ollut lopulta täpärästi liian kova vastus. ”Lohdutuspalkintona” Simeone atléticoineen on juhlinut kahdesti Eurooppa-liigan voittoa.

Simeone astui Atléticon puikkoihin joulukuussa 2011. Vahvasta kotitaiasta Mestarien liigassa kertoo parhaiten se, ettei Atlético ole hävinnyt Simeonen aikakaudella kotikentällä Mestarien liigan pudotuspeleissä vielä kertaakaan. 12 ottelua ovat tuoneet seitsemän voittoa ja viisi tasapeliä (jatkoajat laskettu tasapeleiksi).

Vuorollaan Atléticon kaatoa ovat käyneet yrittämässä muun muassa Barcelona, Bayern München, Juventus, Real Madrid ja Chelsea. Hurjavireinen Liverpool on kuitenkin haasteena kenties kovempi kuin mikään edellämainituista, eikä Atlético ole tällä kaudella ollut parhaimmillaan. Meneillään on yksi Simeonen aikakauden vaisuimmista kausista.

Heikosti eivät Atléticon kotipelit ole menneet lohkovaiheessakaan, sillä tappioita lohkovaiheen kotipeleissä on Simeonen aikakaudella vain kaksi. Vuonna 2015 Vicente Calderónilta haki vieraspisteet Benfica ja vuonna 2017 Chelsea, Wanda Metropolitanon ensimmäisessä Mestarien liigan ottelussa.

Liverpoolin vire ei kuitenkaan jätä ketään kylmäksi. 26 valioliigaottelustaan se on voittanut 25, ja pelannut kerran tasan. Mestarien liigassa Liverpool taipui avauskierroksella vieraissa Napolille, mutta neljä voittoa ja yksi tasapeli poikivat sille silti lohkovoiton. Atlético sai kuudesta pelistään kymmenen pistettä hävittyään vieraissa Juventuksella ja Bayer Leverkusenille.

Joko Diego Costa pelaa?

Suosikin paineet ovat ehdottomasti Liverpoolilla, mutta Atléticolla on edessään nyt kauden tärkeimmät ottelut. Vuosien saatossa se on osoittanut olevansa parhaimmillaan juuri altavastaajana. Sen on saanut viime vuosina todistaa muun muassa kahdesti Atléticolle pudonnut Barcelona ja kerran taipunut Bayern München. Simeonen Atléticolla on taistelijan sielu.

Liverpool pääsee illan otteluun käytännössä parhaalla kokoonpanollaan, sillä loukkaantuneiden listalla ovat vain Xherdan Shaqiri ja koko kauden sivussa ollut Nathaniel Clyne.

Atlético Madridilta sivussa ovat João FélixHector Herrera ja Kieran TrippierÁlvaro Morata on puolestaan jälleen pelikunnossa, ja kentällä saatetaan nähdä myös Diego Costa. Costan välilevytyrä leikattiin marraskuussa, ja hän on jo treenannut joukkueen mukana. Silti voi olla, että Liverpool-peli tulee Costalle vielä liian aikaisin, vaikka hänet nimettiinkin 19 pelaajan pelaajalistalle.

”He prässäävät kuin koirat”

Átléticon leirissä annetaan Liverpoolille arvostusta, mutta omien iskukykyyn riittää silti luottoa. Näin ottelua arvioi Guardianin haastattelussa Saúl Ñiguez.

– He prässäävät keskikentällä kuin koirat. Eikä juokseminen ole juoksemista vain juoksemisen takia. He tekevät epätavallisia juttuja. Vaikka se ei näytäkään järjestäytyneeltä, sitä se on.

– Klopp sanoo heidän pelaavan sydämellään, mutta se on suunniteltua. Sellaisen hyökkäämisen alta on vaikeaa paeta. He tietävät, että vaikka heiltä riistäisikin pallon, heti tulee seitsemän omaa hakemaan sitä hullun lailla takaisin. Liverpool on täysipainoinen joukkue, mahtava joka osa-alueella.

– Me kuitenkin tiedämme, miten aiheuttaa Liverpoolille ongelmia. Tiedämme Liverpoolin vahvuudet ja heikkoudet, ja olemme aina pärjänneet hyvin suuria joukkueita vastaan, Saúl muistuttaa.

Myös Santiago Arias uskoo, että altavastaajan asema ja kotietu ovat tiistaina Atléticon valtteja.

– On aina parempi, jos suosikin paineet ovat vastustajalla. Me olemme nöyriä ja saavutamme asioita joukkueen työnteon kautta, Arias painotti.

– Me olemme kotijoukkue ja meidän pitää antaa vastustajan myös tuntea se. Erittäin vahvat kannattajat ovat puolellamme hyvinä ja huonoina hetkinä.

– 0-0:aan en olisi tyytyväinen, vaan meidän pitää hakea voittoa. Pelaajana ajattelee aina voittoa, eikä ikinä tasapeliä tai tappiota, Arias lisäsi.

Ottelu Atlético Madrid-Liverpool alkaa kello 22. Samaan aikaan käynnistyy myös Borussia Dortmund-PSG. Molempia pelejä voi katsoa C Moren kanavilta.

Lähde: AS


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.