Uskomaton päivä jalkapallohistoriassa – uhrasiko Barcelona Lionel Messin suuruudenhullun suunnitelman alttarille?

© Kuva: Getty Images

Barcelona pudotti torstai-iltana massiivisen pommin, tiedotteen muodossa.

Leo Messi ei jatka Barcelonassa.

Otsikko, jollaista moni ei kuvitellut näkevänsä – ainakaan vielä vuosiin, kätkee tietojen mukaan taakseen hämmentävää rahanhimoa ja suuruudenhulluutta, mikäli Marcan analyysia on uskominen.

Messin uusi sopimus oli taloudellisten seikkojen, muun muassa La Ligan palkkakaton vuoksi pitkään suorastaan mahdottoman oloinen yhtälö. Yhtä mahdottoman oloinen kuin se ajatus, että argentiinalaisikoni pelaisi ammatikseen jossain toisessa seurassa.

La Liga sai kuitenkin tällä viikolla mittavan lainapaketin sijoitusrahasto CVC:ltä. Siitä Barcelonalle lohkaistavaksi tarkoitettu osa oli vielä torstai-iltapäivän tietojen mukaan sittenkin mahdollistamassa 34-vuotiaan uuden sopimuksen.

Kertaalleen hylätyt, Euroopan seurajättiläisten suunnitelmat maanosan Superliigasta, ovat kuitenkin nostaneet päätään taas viime aikoina. Barcelona oli yksi hankkeen käynnistäneistä tahoista, ja kaikesta päätellen vahvasti sen takana edelleen. Niin vahvasti, että Messin urhaaminen sen edestä oli tehtävä.

– Mikäli Barcelona ottaa vastaan sille La Ligan kautta tarjotut rahat, tarkoittaa se Superliiga-suunnitelmien hylkäämistä pysyvästi. Tähän seura ei ole valmis. Tällä hetkellä olemme pisteessä, jossa sekä Superliigan suunnittelu Barcelonan osalta, että Messin uusi sopimus eivät ole yhtä aikaa mahdollisia, kirjoitettiin Marcan artikkelissa.

Lionel Messi siirtyi Barcelonaan kotimaansa Newell’sin alle 19-vuotiaiden ryhmästä vuonna 2000. Kahden tätä seuranneen vuosikymmenen aikana hänestä on kehkeytynyt monen mielestä yksi kaikkien aikojen merkittävimmistä jalkapalloilijoista. Hyökkääjä on pelannut ammattilaisurallaan 778 ottelua, tehnyt niissä 672 maalia, ja antanut 305 maaliin johtanutta syöttöä.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004