”Silloin hän toi persoonallisuutensa esiin” – Tästä syystä Barcelonan entinen pelaaja kunnioittaa Leo Messiä maasta taivaisiin

© Kuva: Getty Images

Leo Messin sopimus Barcelonan kanssa päättyy kuluvan kauden jälkeen.

33-vuotias Messi on siten saanut neuvotella vapaasti muiden seurojen kanssa vuodenvaihteesta lähtien.

Rafa Márquez pelasi vuosien ajan Messin kanssa Barcelonassa. Márquez edusti Barcelonaa jo silloin, kun Messi nousi edustusjoukkueeseen.

Márquez toivoo Messin jäävän Barcelonaan, vaikka siirtohuhut vievätkin argentiinalaistaituria PSG:hen.

– Hän on antanut uransa parhaat vuodet Barcelonalle ja se todella sattuu, jos hän lähtee seurasta. Emme vieläkään tiedä, jääkö Messi vai päätyykö hän lähtemään. Olisi hienoa, jos Messi voisi lopettaa uransa Barcelonassa.

Messi ei ole voittanut Argentiinan A-maajoukkueessa mitään, vaikka ylsi MM-finaaliin ja kahdesti Copa Américan loppuotteluun. Argentiina hävisi MM-finaalin jatkoajalla ja Copa Américan finaalit rangaistuspotkuilla.

– Toivottavasti Messi voisi voittaa jotain maajoukkueensa kanssa. Todella toivon sitä, mutta jos niin ei tapahdu, ei se vähennä Messin arvoa ollenkaan. Messi on yksi historian parhaista jalkapalloilijoista, Márquez totesi Joan Laportan projetin julkistamistilaisuudessa.

– Muistan, kun Messi kerran suuttui minulle harjoituksissa ja keskustelimme asian läpi. Silloin näin Messin tuovan persoonallisuutensa esiin, joka on tehnyt hänestä niin suuren pelaajan. Kunnioitan häntä valtavasti. En hänen saavutustensa, vaan nimenomaan persoonallisuuden vuoksi. Monet eivät tiedä, millainen persoona Messillä on, Márquez totesi.


PÄIVÄN VIHJE: PSG – BAYERN MÜNCHEN

Pariisin kevätilta tarjoaa aivan uskomattoman herkulliset lähtökohdat PSG – Bayern München -matsille