Leo Messille oli pakko antaa varoitus, mutta erotuomariraportissa Mateu Lahoz teki omalla tavallaan kunniaa Diego Maradonalle

© Kuva: Getty Images

Erotuomari Antonio Mateu Lahoz tuskin olisi itse halunnut tehdä sitä. Säännöt kuitenkin pakottivat kättä.

Puhe on tietysti Lionel Messin Diego Maradonan muistoksi tekemästä kunnianosoituksesta. Kun Messi teki maalin Osasunaa vastaan sunnuntain La Liga -ottelussa, hän riisui pelipaitansa. Barca-paidan alla oli ikivanha Newell’s Old Boysin paita.

Maradona pelasi Newell’sissä yhden kauden, 1993-94. Messi taas pelasi Newell’sissä ennen kuin siirtyi Barcelonaan kesällä 2000.

Mateu Lahoz – ja varmaankin koko maailma – ymmärsi heti mistä oli kyse, kun Messi alkoi riisua pelipaitaansa maalin jälkeen. Mateu Lahozin oli kuitenkin pakko muistuttaa Messiä varoituksella.

Ottelun jälkeen Mateu Lahozin taas ei olisi tarvinnut erotuomariraporttiin kuvailla tilannetta erityisen laajalti. ”Riisui pelipaitansa” olisi riittänyt. Nyt oli kuitenkin Mateu Lahozin vuoro tehdä kunniaa Maradonalle ja Messin eleelle.

– Minuutilla 73 [Barcelonan] pelaaja (10) Messi Cuccittini, Lionel Andrés sai keltaisen kortin seuraavasta syystä: maalin tehtyään hän riisui paitansa, jonka alta paljastui Newell’s Old Boysin paita kaudelta 93/94, selässä numero 10, Mateu Lahoz kirjoitti erotuomariraporttiin.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.