Barcelonassa kuohuu yhä vain.

Mestarien liigassa nähdyn romahduksen jälkeen koko maailman pysähtyi, kun Lionel Messi ilmoitti halustaan lähteä seurasta.

Lopulta Barcelona ei päästänyt Messiä lähtemään, vaan vetosi tämän sopimuspykälään.

Sittemmin on kerrottu Barcelonan valtavista talousongelmista. Seura päästi muun muassa Luis Suárezin, Ivan Rakiticin ja Arturo Vidalin muihin seuroihin käytännössä ilmaiseksi (jopa maksaa osan Suárezin palkasta), jotta palkkakuluja saataisiin alas.

Hiljattain uutisoimme La Ligan Barcelonalle asettaman palkkakaton romahduksesta. Se peilaa sitä, kuinka rajusti seuran tulot ovat pudonneet koronaviruksen aiheuttamien sulkutoimien myötä.

Palkkakuluissa Barcelona olisi säästänyt valtavasti, jos Messi olisi päästetty pois seurasta. Messi kun on Barcelonan ja koko maailman ylivoimaisesti parhaiten palkattu jalkapalloilija arviolta jopa 70 miljoonan euron vuositienesteillään.

Nyt FourFourTwo-lehti kertoo päässeensä syvälle Barcelonan sisään. Seurassa ei ilmeisesti ole oltu erityisen tyytyväisiä siihen, että kallispalkkainen Messi jäi (tai pakotettiin jäämään). Se kun tarkoittaa samalla leikkuriuhkaa monelle muulle.

FourFourTwon haastattelemat Barcelonan työntekijät eivät ole halunneet kertoa asiasta omilla nimillään, sillä tapaus on hyvin arkaluontoinen. Barcelonassa Messi on koskematon.

– Me olimme pettyneitä, kun Messi päätyikin jäämään, yksi lehden haastattelemista työntekijöistä sanoi.

Tässä kohtaa on huomioitava, ettei kyseinen kommentti tullut pelaajalta, vaan muulta seuran henkilökuntaan kuuluvalta.

[readmore from=Barcelona]

– Me kaikki olimme pettyneitä. Tiesimme, että luvassa olisi leikkauksia, koska Leon palkka piti saada maksettua.

Tilanne on ristiriitainen. Messi on Barcelonassa rakastettu hahmo, mutta ihmiset alkavat olla hädissään.

– Rakastan häntä ja sitä, mitä hän on tehnyt tälle seuralle ja koko jalkapallolle. Mutta rakastan myös perhettäni ja sitä, että minulla on työpaikka.

LUE MYÖS: