Viisinkertainen Mestarien liiga -voittaja kohtasi 16-vuotiaan Lionel Messin: ”Pyysin vaihtoa vartin jälkeen”

© Kuva: Getty Images

Alessandro Costacurta on yksi vain yhdeksästä jalkapalloilijasta, joka on voittanut urallaan Euroopan Cupin tai Mestarien liigan peräti viisi kertaa. Useampaan voittoon on pystynyt vain Real Madridin Francisco Gento, joka voitti Euroopan Cupin kuudesti vuosina 1956-1966.

Lisäksi Costacurtan meriittilistalta löytyy muun muassa seitsemän Serie A -mestaruutta sekä MM-hopea. Hän edusti AC Milania yhtä Monzan lainakautta lukuun ottamatta koko pitkän ja komean uransa ajan.

Milan-legenda kertoi kuitenkin Sky Sportsin haastattelussa, millaisen vaikutuksen Lionel Messi häneen ehti tehdä. Nyt 54-vuotias ex-toppari lopetti uransa vuonna 2007, mutta vielä sitä ennen hän ehti pelata kentällä Messiä vastaan.

– Kohtasin Messin, kun hän oli 16-vuotias. Aluksi suhtauduin häneen lapsena, mutta varttitunnin pelin jälkeen minun täytyi pyytää Carlo Ancelottilta vaihtoa, Costacurta paljasti.

Milan-legenda kohtasi uransa aikana myös toisen Argentiinan suuren jalkapalloikonin Diego Maradonan. Costacurtan vertailussa Barca-ikoni ajaa Maradonan edelle.

– Heitä yhdistää nerokkuus ja se, miten he ilmaisevat itseään kentällä. Messi on kuitenkin Maradonaa nerokkaampi.

– Minulla oli onnea, että sain sekä Messiä että Diegoa vastaan. Saimme rikkoa Maradonaa 66 kertaa ennen kuin meille nostettiin varoitus. Leon kanssa asiat ovat nyt toisin.

Ottelu, josta Costacurta puhui, oli mitä ilmeisemmin heinäkuussa 2003 pelattu ystävyysottelu Barcelonan ja AC Milanin välillä. Barcelona voitti pelin 2-0.

Lähde: Mundo Deportivo


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2.Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!