Lionel Messiltä miljoonalahjoitus koronavirustaisteluun

© Kuva: Getty Images

Barcelonan ja Argentiinan maajoukkueen tähtipelaaja Lionel Messi on lahjoittanut miljoona euroa koronaviruspandemian vastaiseen taisteluun. Marcan mukaan lahjoitus jaetaan barcelonalaisen sairaalan sekä argentiinalaisen sairaalan kesken.

– Leo Messi teki lahjoituksen klinikalle koronaviruksen vastaiseen taisteluun. Kiitos sinulle Leo, sitoumuksestasi ja tuestasi, sairaalan tililtä twiitattiin.

Vastaavanlaisen miljoonan euron lahjoituksen teki tiistaina myös entinen Barcelonan pelaaja ja valmentaja Pep Guardiola. Nykyisin Manchester Cityä valmentava Guardiola osoitti lahjoituksensa Angel Soler Daniel -säätiölle ja Barcelonan lääketieteelliselle yliopistolle.

Guardiolan lahjoittamilla varoilla pyritään hankkimaan lisää tärkeitä varusteita, joilla taistella Covid-19-pandemiaa vastaan. Katalonian sairaaloissa on ollut pahaa pulaa muun muassa hengityskoneista ja tehohoitovuoteista, sekä sairaalahenkilöstön henkilökohtaisista suojavarusteista.

Espanja on Italian ohella Euroopan pahimmin koronaviruspandemian kourissa kärvistelevä maa. Espanjassa koronavirus on vaatinut noin 3 000 kuolonuhria, ja virustartuntoja on todettu yli 50 000. Tartunnan saaneista noin 13 prosenttia – eli noin 4 000 henkilöä – on terveydenhuoltoalan työntekijöitä.

Katalonia on pääkaupunki Madridin ohella yksi Espanjan vaikeimmista koronavirusalueista.

France Footballin tuoreen selvityksen mukaan Lionel Messi ansaitsee vuositasolla noin 131 miljoonaa euroa. Saman lähteen mukaan Guardiolan vuosiansiot ovat noin 27 miljoonaa euroa.

Lähteet: Marca ja Reuters


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.