Brassilegenda: Barcelona on liian riippuvainen Lionel Messistä – ”Ainoa pelaaja, joka ottaa vastuuta pallon kanssa”

© Kuva: Getty Images

Messi-dependencia on käsite, joka esiintyy ajoittain Barcelonan yhteydessä. Onko Barcelona liian riippuvainen kapteenistaan ja ykköstähdestään Lionel Messistä? Sitä mieltä on ainakin seuran entinen tähtihyökkääjä Rivaldo, joka pelasi Barcelonassa vuosina 1997-2002.

Rivaldon mielestä Barcelonan riippuvaisuus näkyi sunnuntaina El Clásicossa, kun Blaugrana hävisi Real Madridille La Ligassa 0-2. Brassilegendan mukaan uruguaylaiskärki Luis Suárezin loukkaantuminen on johtanut siihen, että Barcelona nojaa hyökätessään liikaa pelkästään Messiin.

– Barça laittaa kaiken vastuun Messin niskaan Suárezin ollessa sivussa. Kaikki kysyvät, mitä Messille tapahtui, jos he häviävät, kommentoi Rivaldo Tribunan mukaan.

– Hän on aina kannattajien turhautumisen kohteena, kun asiat eivät suju hyvin, mutta se on epäreilua.

– Barcelona menetti Luis Suárezin loukkaantumisen myötä paljon, koska heillä ei ole Messin lisäksi muita pelaajia, jotka voisivat yllättää vastustajan. Suárez tekee kovaa töitä ja terrorisoi vastustajien puolustuksia rohkeudellaan.

– Tällä hetkellä Messi on Barcelonan ainoa pelaaja, joka ottaa vastuuta pallon kanssa. Hän laukoo rangaistusalueen ulkopuolelta ja horjuttaa vastustajan puolustajia. Kukaan muu ei tunnu kykenevän auttamaan häntä noissa asioissa.

Messi on tällä kaudella tehnyt tai syöttänyt yhteensä 30 maalia La Ligassa. Barcelona on viimeistellyt Espanjan pääsarjassa kaikkiaan 62 osumaa.