Lionel Messi palaa Argentiinan maajoukkuepaitaan yhdeksän kuukauden tauon jälkeen.

Messi jäi pois maajoukkueesta viime kesän MM-kisojen jälkeen, mutta nyt Barcelona-hyökkääjä on valmis palaamaan. Argentiinan päävalmentaja Lionel Scaloni vahvisti jo, että Messi on avauksessa harjoitusottelussa Venezuelaa vastaan. Ottelu pelataan Atlético Madridin Wanda Metropolitano -stadionilla tänään perjantaina.

Argentiinan maajoukkue julkaisi Messin paluun alla tunteikkaan tribuuttivideon, jolla joukkueen kapteeni nostetaan samaan joukkoon kaikkien aikojen tunnetuimpien argentiinalaisten kanssa – tai jopa heidän yläpuolelleen.

Videolla puhutaan kymmenestä (todennäköisesti Messin pelinumeron mukaan) tunnetusta argentiinalaisesta. Mukana ovat paavi Franciscus (alkuperäiseltä nimeltään Jorge Mario Bergoglio), formulalegenda Juan Manuel Fangio, tangosäveltäjä Astor Piazzolla, koripallotähti Manu Ginóbili, sydänkirurgi René Favaloro, tangolaulaja Carlos Gardel, tennistähti Gabriela Sabatini, kirjailija Jorge Luis Borges, urheiluautosarjalle (Pagani Zonda) nimen antanut Horacio Pagani ja taidemaalari Benito Quinquela Martín.

– Kymmenen argentiinalaista yhdessä, videon alussa sanotaan.

– On eräs argentiinalainen, jolla on Bergoglion usko ja Fangion nopeus. Hän soittaa kuin Piazzola, upottaa kuin Gínobili ja saa sydämesi sykkimään kuin Favaloro. Eikö olekin uskomatonta?

– Boksissa hän on Gardel, hän tykittää kuin Sabatini ja jos annat hänelle kaksi metriä, hän jättää sinut sanattomaksi kuin Borges.

– Hän lentää pallo jaloissaan kuin Pagani Zonda ja jos hän käy sinua vastaan, hän maalaa sinusta kuvan kuin Quinquela.

– Laskitko heidät? Siinä oli kymmenen argentiinalaista yhdessä. Ja edelleen on ihmisiä, jotka luulevat hänen tulevan toiselta planeetalta. Voi olla. Nerojen planeetalta, jonka nimi on Argentiina.

– Tänä perjantaina Messi palaa maajoukkueeseen. Nero, joka kantaa 50 miljoonan argentiinalaisen toivoa. Älä missaa sitä.

Argentiinan ja Venezuelan välinen ottelu alkaa kello 22 Suomen aikaa.

🇦🇷 Selección Argentina ⭐⭐⭐

@Argentina
¡Vuelve Leo! A disfrutarlo 😍