Real Madridin puolustaja muisteli nuoruutensa karua kokemusta: ”Lääkäri puhui jopa amputaatiosta”

© Kuva: Getty Images

Kaksi vuotta sitten Real Madridiin siirtynyt Ferland Mendy on ollut joukkueensa selkeä ykkösvalinta vasemman laitapuolustajan paikalle tällä kaudella. Lyonista hankittu Mendy oli Realilta oiva veto ja 25-vuotias puolustaja on noussut myös Ranskan A-maajoukkueeseen. Lähellä kuitenkin oli, ettei Mendystä olisi tullut jalkapalloilijaa lainkaan.

Mendy kertoi UEFA:n kotisivujen haastattelussa kovasta kokemuksesta, joka oli panna pisteen unelmalle jalkapalloammattilaisen urasta. Onneksi toisin kuitenkin kävi.

– Se on melkoinen tarina. Minulla oli hyvin vaikeat ajat, mutta kaikki sujui lopulta hyvin. Vietin seitsemän vuotta PSG:ssä. Aloitin alle 11-vuotiaiden joukkueessa, mutta loukkaannuin ennen kuin pääsin akatemiaan, Mendy aloitti kertomuksensa.

– Minulla oli reuma lonkassa ja sain tulehduksen. Minut piti leikata ja vietin pitkän ajan sairaalassa. Olin siellä jalka kipsissä kaksi tai kolme kuukautta.

– Kun lääkäri tuli tapaamaan minua leikkauksen yhteydessä, hän sanoi jalkapallourani olevan ohi. Hän puhui jopa amputaatiosta. Minun piti olla pitkään pyörätuolissa, sitten kävelin kainalosauvoilla ja lopulta minun piti opetella kävelemään uudestaan.

Hyvin haastavasta tilanteesta huolimatta Mendy ei ikinä hylännyt haavetta jalkapallon pelaamisesta.

– Minua vietiin paikasta toiseen, mutta ajattelin aina, että voisin taas kävellä saman tien. Yritin, laskeuduin tuolista ja kaaduin välittömästi. Jaloissani ei ollut energiaa, koska en ollut kävellyt enkä liikuttanut jalkojani pitkään aikaan.

– Siitä huolimatta ajattelin aina, ettei jalkapallon pelaaminen ollut vielä ohi. Sanoin kaikille, että palaisin. Suurin osa ihmisistä piti sitä mahdottomana, mutta opettelin kävelemään uudestaan ja pelasin lonkkakipujen kanssa noin puolentoista vuoden ajan.

– Minut valittiin parhaaksi vasemmaksi laitapuolustajaksi kahtena vuonna peräkkäin, joten rehellisesti sanottuna minulla on mennyt hyvin, iloinen Mendy päätti.

Lähde: AS


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.