Real Madrid tähyilee nyt tammikuuhun – Kylian Mbappé kieltäytynyt jatkotarjouksesta, joka tekisi hänestä PSG:n parhaiten palkatun pelaajan

© Kuva: Getty Images

La Ligan osalta siirtoikkunan viime päivien merkittävimpiin tapahtumiin lukeutui toteutumaton siirto. Real Madrid yritti, pinnisteli, korotti panoksia ja teki kaikkensa, jotta Kylian Mbappé olisi saatu Madridiin jo täksi kaudeksi, mutta edes huhutulle 200 miljoonan euron ostotarjoukselle ei Paris Saint-Germain heltynyt, vaan Mbappé jäi täksi kaudeksikin Pariisiin.

Real Madridin yrityksestä siirron ei voi sanoa jääneen kiinni, sillä tarjotut rahasummat olivat erittäin muhkeita ottaen huomioon, että Mbappé on näillä näkymin kesällä 2022 vapaa agentti ja saatavilla siirtokorvauksetta. Mbappé olisi itsekin siirtoon suostunut, ja siksi hän olikin kieltäytynyt PSG:n jatkosopimustarjouksista kerta toisensa jälkeen.

Mbappé itse on tehnyt PSG:lle melko selväksi, ettei aio sopimustaan jatkaa, joten oikea hetki myydä olisi nyt. PSG oli kuitenkin taipumaton ja sanoi aina vain ”ei.”. Ammattimaisesta asenteestaan Mbappé ei ole siitä huolimatta luopunut, vaan hän on tehtaillut Ligue 1 -kauden neljällä ensimmäisellä kierroksella neljä maalia ja antanut kaksi maalisyöttöä.

Nyt Real Madrid keskittää kaiken huomionsa vuodenvaihteeseen. Mikäli Mbappé ei jatkosopimusta loppuvuodenkaan aikana allekirjoita, voi Real Madrid neuvotella vapaasti hänen kanssaan ilman PSG:n lupaa 1.1.2022 alkaen. Tuosta päivämäärästä lähtien Mbappé voi myös allekirjoittaa kesällä voimaan astuvan sopimuksen Real Madridin kanssa, ja siihen Madrid tulee myös pyrkimään.

Madridissa tiedostetaan, että PSG tulee mitä todennäköisimmin tekemään kaikkensa sen eteen, että Mbappé jatkaisi seurassa myös kesän 2022 jälkeen. Viimeistä jatkosopimustarjousta ei varmasti ole vielä tehty. Mahdollisena pidetään sitäkin, että PSG saattaa uhata Mbappéa pitkäkestoisella katsomokomennuksella, mikäli hän ei pane nimeään paperiin. Skenaario lienee kuitenkin epätodennäköinen, kun tiedostetaan, kuinka paljon Mbappé voi joukkueelle antaa.

Madrid korotti 160 miljoonan tarjoustaan ensin 170 miljoonaan (plus kymmeneen miljoonaan bonuksina), ja lopulta aina 200 miljoonaan euroon saakka. Sekään ei silti PSG:lle riittänyt, joten qatarilaisrahoitteinen seura todella näytti, ettei ole akuutin rahapulan tarpeessa.

Samasta mammonan yltäkylläisyydestä kielii sekin, millainen on PSG:n tuorein sopimustarjous Kylian Mbappélle. Le Parisienin mukaan PSG tarjosi Mbappélle 45 miljoonan euron nettovuosipalkkaa, joka vastaisi bruttona kaikkine sivukuluineen 135 miljoonaa euroa vuodessa. Lisäksi sopimustarjoukseen sisältyi ”tähtitieteellinen allekirjoitusbonus, jollaista ei ole jalkapalloilussa koskaan nähty”. Siitä huolimatta Mbappé sanoi urheilujohtaja Leonardon tekemälle lähes vastustamattomalle tarjoukselle ”kiitos ei”.

Jos 22-vuotias Mbappé olisi tarjouksen hyväksynyt, olisi se tehnyt hänestä PSG:n parhaiten palkatun pelaajan – siis myös ohi Lionel Messin ja Neymarin. Vaatii siis pelaajaltakin melkoista pokkaa näistäkin summista yhä kieltäytyä.

PSG-pomo Nasser Al Khelaïfilla on vielä neljä kuukautta aikaa suostutella Mbappé jäämään Pariisiin – olipa se sitten rahan avulla tai muilla keinoin. Jos nimeä ei paperiin kuitenkaan tule, alkavat vuodenvaihteessa Real Madridin apajat.

Varmaa on, että halvalla ei Real Madrid Mbappéa saa ensi vuonnakaan. Pelaajan leirissä tiedetään, että Real Madrid ”säästi” juuri 200 miljoonaa euroa siirtokorvauksissa, joten eiköhän Mbappé voi Realiltakin muhkeaa palkkaa ja tukevaa allekirjoitusbonusta pyytää. Ehkä Mbappésta tulee yksi maailman parhaiten palkatuista pelaajista myös Santiago Bernabeulla.

Lähde: AS


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.