AS: Jännittävä kuukausi edessä – PSG pelkää Real Madridin viimeistä Kylian Mbappé -iskua

© Kuva: Getty Images

Kylian Mbappé ei ollut PSG:n kokoonpanossa, kun pariisilaisseura taipui sunnuntaina Ranskan Supercupissa Lillelle maalein 0-1. Mbappé palasi kesälomaltaan muuta joukkuetta myöhemmin, eikä pelituntuman katsottu olevan tarpeeksi hyvä.

Mbappén tulevaisuuden suhteen mikään ei kuitenkaan ole muuttunut sitten viime kevään, ei ainakaan virallisesti. Jatkosopimusta PSG:n kanssa ei ole vieläkään syntynyt, ja nykyinen sopimus on voimassa enää vajaat 11 kuukautta.

On selvää, että PSG:llä on käsissään visainen pähkinä: tarrautuako kiinni Mbappéen jatkosopimuksen toivossa ja ottaa riski miehen lähdöstä ensi kesänä ilmaiseksi, vai ”pelata varman päälle”, ja ottaa miehestä isot rahat tänä kesänä pois.

Real Madrid luottaa siihen, että Mbappén oma tahto on pelata Los Blancos -paidassa. Se on myös Real Madridin vahvin ase tässä saagassa. Ranskalaislehti Le Parisién on jo kirjoittanut, että Mbappé valmistautuu viimeiseen kauteensa PSG:ssä, joten niinpä Real Madrid aikoo odottaa siirtoikkunan takarajalle asti, onko sen mahdollista viedä siirto maaliin jo loppukesän aikana.

Le Parisiénin mukaan Mbappén päätös on vakaa, eikä mikään rahasumma saisi häntä muuttamaan mieltään. Ranskalaislehti kertoo, että ellei suurta yllätyskäännettä tapahdu, pelaisi Mbappé viimeistään syksyllä 2022 jossain muualla kuin PSG:ssä.

Niinpä pallo on nyt PSG-pomo Nasser Al-Khelaïfilla. Qatarilainen on luotsannut seuraa kymmenen vuoden ajan suurella varmuudella ilman suurempia epäonnistumisia, mutta Mbappén lähtö ilmaiseksi olisi eittämättä sellainen. Nähtäväksi jää, nielisikö seurapomo ylpeytensä ja myisi Mbappén jo nyt. Panos ei ole pieni, sillä Mbappésta voitaisiin saada suuruusluokkaa 150 miljoonaa euroa oleva siirtokorvaus.

Kyseinen 150 miljoonaa olisi myös PSG:n kannalta merkittävä summa, sillä se poistaisi siltä hetkeksi huolet Financial Fair Playn suhteen. Jo keväällä laskeskeltiin, että PSG:n pitäisi myydä pelaajia juuri 150 miljoonalla välttyäkseen vaikeuksilta. UEFA on kuitenkin ilmeisesti osoittamassa joustovalmiutta koronapandemian aiheuttamien talousvaikeuksien takia.

AS:n lähteiden mukaan Mbappé alkaa tuntea niskassaan paineita. Mbappéa arvosteltiin Ranskan pudottua EM-kisoista ja hänestä alkaa tuntua siltä, että juuri hänen täytyy ottaa aktiivinen rooli siirtosaagassa. Real Madrid on ollut PSG:tä kohtaan korrekti eikä ole neuvotellut Mbappén kanssa; olisihan se sääntöjen vastaistakin. Se odottaa liikettä joko PSG:ltä tai Mbappélta.

Toisaalta Mbappélla on tilanteessa lähinnä voitettavaa. Hän tietää, että voi solmia PSG:n kanssa jatkosopimuksen käytännössä koska tahansa – myös kauden jo alettua. Jos taas Mbappé pelaa sopimuksensa loppuun ja siirtyy ensi kesänä Madridiin ilmaissiirrolla, voi hän olla varma muhkeasta allekirjoitusbonuksesta.

Mbappé luottaa AS:n mukaan siihen, että siirto voisi järjestyä vielä tänä kesänä. Real Madrid maksaa mieluummin jättikorvauksen tänä vuonna kuin ottaa riskin siitä, että Mbappé menisi jälleen sivu suun. Eikä PSG luultavasti halua riskeerata Mbappén menettämistä korvauksetta.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004