On julkinen salaisuus, että Real Madrid on ollut ahnaasti PSG:n hyökkääjätähti Kylian Mbappén perässä jo pitkään ja hartaasti. Ranskan maajoukkuekärjen sopimus PSG:n kanssa umpeutuu kesällä 2022, eikä jatkosopimusta ole toistaiseksi syntynyt. Jos neuvottelut eivät edisty, olisi pariisilaisseuran myytävä Mbappé tänä kesänä, jottei se riskeeraisi johtotähtensä menettämistä ilmaiseksi.

Real Madridin uskotaan jättäneen kahdessa edellisessä siirtoikkunassa pelaajahankinnat tyystin tekemättä juuri Mbappén hankinnan varalta. Samaan tähtäävät myös nykyisten pelaajien jatkosopimuksiin uumoillut palkanalennukset.

PSG:n puheenjohtaja Nasser Al-Khelaïfi on kuitenkin nyt lähettänyt saavillisen kylmää vettä Real Madridin johtoportaan jäsenten niskoihin. Qatarilainen antoi haastattelun ranskalaislehti L’Équipelle ja vakuutteli, ettei PSG:llä ole mitään aikomusta myydä Mbappéa – eikä liioin luopua hänestä ilmaiseksikaan. Viesti on jopa harvinaisen selkeä.

– Aion puhua suoraan. Kylian Mbappé tulee jatkamaan Pariisissa. Emme myy häntä ikinä eikä hän lähde ikinä ilmaiseksi, Al-Khelaïfi täräytti.

– En paljasta medialle ikinä neuvottelujen yksityiskohtia. Voin sanoa vain, että asiat edistyvät. Toivon, että löydämme yhteisymmärryksen.

– Mbappé on yksi tämän hetken parhaista pelaajista, ja fantastinen poika. Olen varma siitä, että hän voittaa lähivuosina Ballon d’Orin. Minne hän voisi mennä? Mitkä seurat voisivat kilpailla PSG:n kanssa kunnianhimon ja projektin kanssa?

Jo ennen Mbappéa PSG onnistui sitouttamaan toisen supertähtensä Neymarin jatkosopimukseen. Al-Khelaïfi paljasti samassa yhteydessä, että PSG kieltäytyi keväällä Barcelonan tekemästä tarjouksesta, eikä brasilialaisen kanssa yhteisen sävelen löytäminen ollut vaikeaa.

– Suoraan sanottuna Neymarin kanssa ei ollut vaikeaa päästä sopuun. Olen yhä vakuuttunut siitä, että hän on yksi maailman parhaista pelaajista.

[readmore from=Mbappe-Kylian]

– Neuvottelujen venyminen johtui pandemiakriisistä. Minulla ei ollut ikinä pienintäkään epäilystä, etteikö hän solmisi jatkosopimusta.

– Kieltäydyimme Barcelonan tekemästä tarjouksesta, vaikka he yrittivät loppuun saakka. Luulen, että heillä on talousvaikeuksia, mutta meidän vaikeuksiamme ne eivät ole. Neymar uskoo projektiimme ja rakastaa kaupunkia ja faneja. Hän on täydellisen sitoutunut joukkueeseen, PSG-pomo lisäsi.

Lähde: AS