Real Madridin säästökuurin palkintona on Kylian Mbappé – näillä pelaajamyynneillä siirto halutaan rahoittaa

© Kuva: Getty Images

Real Madrid ja Kylian Mbappé. Yksi maailman suurimmista jalkapalloseuroista ja yksi valovoimaisimmista nuorista tähdistä. Näitä kahta on viety huhuissa yhteen jo pitkään, ja Real Madridin iskun paikka lähestyy.

22-vuotiaan Mbappén sopimus PSG:n kanssa ulottuu vuoteen 2022. Jatkosopimusta ei ole vielä syntynyt, eikä neuvotteluissa ole tapahtunut edistystä. PSG ei varmasti halua luopua Mbappésta korvauksetta, joten tuleva kesä voi hyvin olla Mbappén seuraavan siirron hetki.

Tätä hetkeä varten Real Madrid on valmistautunut jo pidempään. Se ei tehnyt viime kesänä yhtään pelaajahankintaa eikä ole tiettävästi aikeissa tehdä tammikuun siirtoikkunassakaan. Osa säästölinjasta johtuu tietysti myös koronakriisistä ja osa Santiago Bernabéu-stadionin remontista, mutta osansa on myös sillä, että Mbappén hankintaan tarvitaan runsaasti rahaa.

AS laskeskelee koronakriisin leikannee Real Madridin tuloja noin neljänneksellä. Niinpä Real Madrid haluaa saavuttaa tulevan kesän pelaajamyynneillä 100-150 miljoonan euron tuotot. Myyntilistalla ovat lehden mukaan IscoDani CeballosGareth BaleMilan JovicMarcelo ja Brahim Díaz. Jovicin on huhuttu lähtevän kenties jo tammikuussa.

Tuollakaan summalla ei vielä Mbappén hankintaa rahoitettaisi, sillä hyökkääjän siirtokorvauksen arveltaisiin asettuvan ainakin 150 miljoonan euron tietämiin. Hänen vuosipalkkansa PSG:ssä on puolestaan 21 miljoonaa euroa. Odotusarvoisesti palkka olisi samaa luokkaa Madridissakin.

Loput hankintakuluista Real Madrid rahoittaisikin lainalla. Sillä on AS:n mukaan vastuullisen taloudenpitonsa ansiosta mahdollisuus saada pankilta rahoitusta suotuisilla ehdoilla. Lisäksi Real Madrid luottaa siihen, että kaudella 2021-2022 katsomot olisivat jälleen täynnä ja tulot palaisivat normaalitasolleen, kenties nousten jopa 800 miljoonaan euroon saakka.

AS pitää mahdollisena, että Mbappén siirtokorvaus voisi nousta aina 200 miljoonaan euroon saakka. Jos hänen kanssaan kuitenkin tehtäisiin viisivuotinen sopimus, voitaisiin siirtosumma jakaa tilinpäätöksessä kaikkien sopimuskauden vuosien ajaksi. 200 miljoonasta eurosta lankeaisi vuosittain maksuun ”vain” 40 miljoonaa euroa.

Oma lukunsa on tietysti myös Mbappén muhkea palkka, sillä UEFA sääntelee sitä, kuinka suuren osan seuran budjetista palkat voivat niellä. Pitääkseen huolen siitä, ettei Mbappén palkka vie budjettia äärirajoille, olisi Realin tärkeää myydä etenkin Bale ja Isco. Tällä kaudella Tottenhamissa lainalla pelaavan Balen nettovuosipalkka on 15 miljoonaa euroa ja Iscon seitsemän miljoonaa.

Kaikki merkit viittaavat siihen, että Real Madrid haluaa Mbappésta tosissaan seuraavan galacticonsa, ja on tehnyt tavoitteen toteuttamiseksi määrätietoisen suunnitelman. Tämän kauden jälkeen nähdään, kantaako suunnitelma myös hedelmää.


PÄIVÄN VIHJE: FULHAM – MANCHESTER UNITED

Jääkö ManU telineisiin Lontoon kaatosateessa?