AS: Real Madrid oli jo sopinut Kylian Mbappén siirrosta – päästi silti lipeämään käsistään

© Kuva: Getty Images

On julkinen salaisuus, että Real Madridin ykköskohde ensi kesän siirtomarkkinoilla on PSG:n tähtihyökkääjä Kylian Mbappé. Tätä megahankintaa silmällä pitäen Real Madrid on viettämässä toista perättäistä siirtoikkunaa ilman ainuttakaan ostosta.

Kesällä on kuitenkin tarkoitus iskeä, sillä Mbappén sopimus umpeutuu kesällä 2022, eikä jatkosopimusta ole vielä syntynyt. Ranskalainen olisi täydellinen värväys aukkoon, jonka Cristiano Ronaldo jätti lähtiessään Real Madridista kaksi ja puoli vuotta sitten – ja jota ei vieläkään kunnolla täytetty.

Varmaa Mbappén tulo ei luonnollisesti tietenkään ole. PSG pyrkii yhä sinnikkäästi taivuttelemaan Mbappén jatkosopimukseen, ja miehestä uskotaan olevan hyvin kiinnostuneen ainakin Liverpoolin. Real Madridin maksukykykään ei ole varmaa, sillä koronapandemia on romahduttanut seuran tulot, ja stadionremontin takia Real otti massiivisen 570 miljoonan euron lainan.

Niinpä AS muistuttaakin jutussaan, että Real Madrid on jo kertaalleen nukkunut onnensa ohi, ja antanut tulevaksi Ballon d’Or-voittajaksi spekuloidun Mbappén livetä käsistään. Elettiin kesää 2017, ja Realilla oli erinomainen tilaisuus hankkia Mbappé joukkueeseensa. Siirto kuitenkin kariutui, koska Real Madrid ei ollut halukas myymään Gareth Balea, ja Mbappé pelkäsi jumittuvansa katsomoon tai vaihtopenkille säännöllisen pelaamisen sijaan.

Mbappé oli juuri pelannut loistavan läpimurtokauden AS Monacossa. Real Madrid ja Manchester United kohtasivat 24.7.2017 Los Angelesissa pelatussa harjoitusottelussa. Kamerat tallensivat ennen ottelua hetken, kun Unitedin silloinen valmentaja José Mourinho kuiskutteli Balelle pelaajatunnelissa: ”Jos et puhu, en voi ostaa sinua.”

Myöhemmin samana kesänä, ennen Manchester Unitedin Supercup-ottelua Skopjessa, Mourinho jatkoi samalla teemalla: ”Jos Bale olisi lähtöportilla, odottaisin häntä toisella puolella”. Siirtoa ei kuitenkaan tapahtunut. Bale ei halunnut lähteä Realista, eikä Realin puheenjohtaja Florentino Pérez hajottaa tehokasta ”BBC-kolmikkoaan”.

Jälkiviisaana ajatellen Real Madrid olisi voinut toimia toisinkin. Balesta ei ole saatu viime vuosina kovinkaan paljon irti, ja kovapalkkainen walesilainen alkoi muodostua Real Madridille rasitteeksi. Täksi kaudeksi loukkaantumisherkkä laitalinkki lainattiin Tottenhamiin – Mourinhon valmentamaan joukkueeseen – mutta näytöt ovat olleet sen verran vaatimattomia, ettei pysyvää siirtoa taida tulla. Ei ainakaan isolla rahalla.

Mbappé olisi voinut olla kullanarvoinen pelaaja jo kuluneina vuosina, eikä hän pikkurahalla irtoa nytkään. Vuonna 2017 Real Madrid ja Monaco olivat jo Mbappén siirrosta päässeet sopuun. Nuori hyökkääjä, jonka lapsuuden makuuhuone oli koristeltu Real Madridin väreillä ja etenkin Cristiano Ronaldon kuvilla, halusi juuri Espanjan pääkaupunkiin. Balen jäätyä seuraan Mbappé kuitenkin valitsi PSG:n – ensin lainalla ja vuonna 2018 pysyvällä siirrolla ostovelvoitteen astuttua voimaan.

Football Leaksin vuotaman asiakirjat paljastivat, että Real Madrid ja AS Monaco olivat sopineet 20.7.2017, että Madrid maksaisi Mbappésta 180 miljoonaa euroa, sekä 30 miljoonaa euroa tiettyjen pykälien täyttyessä. Summa jopa nousi, kun Monaco ei halunnut pulittaa 34 miljoonan euron verovaadetta, ja Real Madrid lupasi hoitaa asian.

Kaikki näytti jo selvältä, mutta siirto ei toteutunut. Mbappé pelkäsi peliaikansa puolesta, koska Real Madrid piti edelleen Balesta kiinni. Niin ironista kuin se onkin, voi Mbappén siirto olla tänä vuonnakin Balesta riippuvainen. Real Madrid tarvitsee kauppaan runsaasti rahaa, ja Balen myynnistä sitä olisi irrotettavissa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.