El Clásicon tuomaripolemiikki jatkuu – paljastava audiotallenne ja Barcelonan valitus viimeisimmät käänteet

© Kuva: Getty Images

Kauden ensimmäinen El Clásico pelattiin lauantaina, ja voittajaksi selviytyi Real Madrid maalein 3-1. Ottelun jälkeen on kuitenkin puhuttanut runsaasti pelin voittomaali, joka syntyi tuomari Juan Martínez Munueran VAR-tarkistuksen jälkeen myöntämästä rangaistuspotkusta. Martínez tulkitsi Barcelonan Clement Lenglet’n vetäneen Sergio Ramosta paidassa, ja Ramos upotti rankkarin maaliin itse.

Poru tuomaritoiminnan ympärillä jatkuu edelleen. SER Catalunya -radiokanavan Qué T’hi Jugues -ohjelmassa kerrottiin audiotallenteesta, joka paljastaa avustavan erotuomarin vinkanneen Martínez Munueralle Ramosin rikkoneen Lenglet’tä ennen viimeksimainitun paidasta vetämistä.

– Se on Ramosin rike, se on Ramosin rike, avustava sanoi mikrofoniinsa.

Martínez Munuera asteli tämän jälkeen VAR-monitorin äärelle ja päätti tuomita rankkarin Real Madridille, avustavan kommentista välittämättä.

Deportes Cuatro kertoi myös päätuomarin ja linjatuomarin välisestä keskustelusta. Sen mukaan linjamies sanoi päätuomarille ”Ramos tarttui ensimmäisenä kiinni paidasta”.

SER Catalunya ei osannut vielä sanoa, aikooko Barcelona pyytää erotuomarikomitealta audiotallennetta kuunneltavakseen. Deportes Cuatron mukaan näin tapahtuu.

Sportin mukaan Barcelona oli jo sunnuntaina yhteydessä Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtajaan Luis Rubialesiin ja aikoo jättää tuomarin toiminnasta virallisen valituksen.

Espanjalaislehdistö on riepotellut Martínez Munueraa ottelun jälkeen. Mediassa on käsitelty muun muassa Martínez Munueran perheen taustaa Real Madridin kannattajina. La Vanguardia puolestaan laski, että kevään koronatauon jälkeen VAR-tuomiot ovat olleet Real Madridille suosiollisia 20 kertaa ja Barcelonalle kielteisiä 15 kertaa.

Myös Barcelonan maanantaisessa johtokunnan kokouksessa käsiteltiin tuomaritoimintaa ja seuran tulkitsemaa kaltoinkohtelua VAR-tuomarien taholta.

– Johtokunta osoittaa luottamuksensa VAR:iin teknologisena työkaluna, joka auttaa erotuomarityötä, mutta ilmaisee samalla täydellisen erimielisyytensä kriteereihin, joilla sitä hyödynnetään sekä sen viimeisten kuukausien aikana esiintyneisiin tulkintoihin, Barcelonan Twitter-tilillä kirjoitettiin maanantai-iltana.

– Johtokunnan mielestä identtisissä tai samankaltaisissa tilanteissa VAR:ia ei ole käytetty eettisin ja tasavertaisin kriteerein. Siitä on kärsinyt vakavasti FC Barcelona, ja samalla hyötyneet sen suorimmat kilpailijat.

Myös Barcelonan puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu kommentoi kokouksen yhteydessä tuoreinta VAR-polemiikkia.

– Olen kuullut linjatuomarin kanssa käydyistä, tallennetuista keskusteluista. Aiomme tutustua niihin, koska aiomme puolustaa oikeuksiamme, Bartomeu totesi.

– Pyydämme, että VAR:n toimintaa aiotaan tarkastella yhdessä. Ei voi olla niin, että sitä käytettään yhdessä ottelussa yhdellä tavalla ja toisessa toisella. Siksi valmentajallamme oli hyvä syy valittaa asiasta.

Barcelona sanoo luottavansa siihen, että myös muut La Liga -seurat liittyvät Barcelonan rintamaan kehittääkseen VAR:in toimintaa.

Lähteet: AS ja Marca


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.