Fabio Capello oli jo luovuttamassa Real Madridin tulevan seuralegendan suhteen – urheilujohtaja tuli väliin

© Kuva: Getty Images

Brasilian maajoukkueen laitapuolustaja Marcelo pelaa jo 13. kauttaan Real Madridissa, mutta hänen uransa Espanjan pääkaupungissa olisi voinut loppua hyvin lyhyeen, jos Los Blancosin entinen päävalmentaja Fabio Capello olisi saanut tahtonsa läpi.

Marcelo, 32, hankittiin Real Madridiin tammikuussa 2007 hänen maanmiehensä Roberto Carlosin seuraajaksi. Carlos pelasi vielä kyseisen kauden loppuun Madridissa ennen kuin siirtyi turkkilaiseen Fenerbahçeen.

Capello vastusti Marcelon siirtoa, mutta Madridin silloinen urheilutoimenjohtaja, seuran entinen hyökkääjä Predrag Mijatović puolusti nuorta brasilialaista.

– Ensimmäisenä vuotenani Roberto Carlos pelasi vasempana laitapuolustajana. Hän on minusta jalkapallon historian paras pelaaja sillä paikalla, mutta minä tiesin, että meidän oli hankittava nuori pelaaja hänen korvaajakseen, kommentoi Mijatović ISMAS:n haastattelussa.

– Tunsin Roberton hyvin, koska hän oli entinen joukkuekaverini ja tiesin, että hänen sopimksensa oli päättymässä. Oli selvää, että hänen esityksensä eivät olleet enää samalla tasolla kuin ennen ja meidän piti korvata hänet.

– Marcelo oli 18-vuotias, eikä kukaan tuntenut häntä. Capello halusi luovuttaa hänen suhteensa, mutta minä kielsin sen, koska halusin hänen harjoittelevan Roberto Carlosin kanssa.

– Maailmanluokan pelaajan, kuten Roberto Carlosin, kanssa harjoitteleva pelaaja voi nähdä, miten hän elää ja ottaa häneltä oppia. Se on paljon arvokkaampaa kuin 10-15 ottelun pelaaminen lainalla.

Capello sai La Ligan mestaruudesta huolimatta lähteä Madridista, mutta Marcelo jäi seuraan ja nousi heti seuraavalla kaudella isoon rooliin. Tätä nykyä brassipakki on pelannut jo 507 ottelua Real Madridissa ja voittanut seurassa lähes 20 pokaalia.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.