Brassipuolustaja Marcelo on valittu kolme kertaa peräkkäin Mestarien liigan kauden tähdistökentälliseen ja peräti neljästi peräkkäin FIFA FIFPro World XI -tähdistöön (yhteensä valintoja viisi). 30-vuotias Real Madridin ilopilleri on siis epäilemättä yksi oman sukupolvensa etevimpiä ja arvostetuimpia laitapuolustajia.

Meneillään oleva kausi on kuitenkin Marcelon osalta vaikea. Hän on tehnyt useita virheitä, jotka ovat maksaneet Realille takaiskumaaleja ja pisteitä, ja juuri nyt Marcelo on valunut hierarkiassa alaspäin. Vaikka loukkaantumiset ovat tällä hetkellä jääneet jo taakse, joutui Marcelo seuraamaan vaihtopenkiltä Realin voitokkaat liigaottelut Real Betisiä ja Sevillaa vastaan. Näiden välissä hän pelasi kapteenina cup-ottelussa Leganésia vastaan, monien runkomiesten ollessa lepovuorossa.

AS:n mukaan Marcelo onkin nyt alkanut harkita maisemanvaihtoa. Miestä on viety jo pidempään huhuissa Juventukseen, sillä Cristiano Ronaldo haluaisi enemmän kuin mielellään hyvän ystävänsä takaisin pukukoppiin. Marcelon lähtöä helpottaisi se, että Real Madridin oma kasvatti Sergio Reguilón on ottanut aimo harppauksen eteenpäin tilaisuuden saatuaan.

Reguilón pelasi Realin avauksessa sekä Betis- että Sevilla-pelit. Sevillaa vastaan hän suoritti viisi pallonsiirtoa ja jakoi syöttönsä hyvällä 90 prosentin tarkkuudella. Etenkin puolustussuuntaan Realin peli on toiminut paremmin Reguilónin pelatessa.

AS:n mukaan Cristiano Ronaldo ja Marcelo ovat jatkuvassa keskusteluyhteydessä ja portugalilainen panee parastaan vakuuttaakseen puolustajan siirtymään Serie A:han. Marcelon nykyinen, syyskuussa 2017 solmittu sopimus ulottuu kesään 2022.

Real Madrid ei varsinaisesti uhku intoa Marcelon myyntiä ajatellen. AS pitää brasilialaisen myyntiä lähes mahdottomuutena, paitsi jos pelaaja itse ilmaisee vankan tahtonsa lähteä Madridista. Aivan kuten Cristiano Ronaldo teki viime kesänä.