Lionel Messi valitsi vaikeimmaksi päällystakikseen yllätysnimen – juniorin, joka ei halunnut Messin paitaa

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Kuusinkertainen Ballon d’Or-voittaja Lionel Messi on kohdannut kentällä varmasti valtaosan maailman arvostetuimmista puolustajista. Barcelonan asussa 32-vuotias Messi on ottanut mittaa La Ligan eliitistä sekä europeleissä koko mantereen parhaista alakerran erikoisosaajista. Myös Argentiinan maajoukkueen peleissä Messiä on yrittänyt saada aisoihin yksi jos toinenkin puolustaja.

Messin pysäyttäminen ei ole millään taktiikalla helppoa, sen ovat saaneet monet valmentajat huomata. Usein sitä on yritetty laittamalla Messille oma ”päällystakki”, miesvartiointiin erikoistunut pelaaja.

– On rumia pelejä ja outoja pelejä. Sellaisia, joissa joku mies on koko ajan lähellä minua. Ei sitä kovin usein minulle tapahdu, eikä se minua haittaakaan. Ne ovat kuitenkin kummallisia ja erikoisia otteluita, Messi totesi DAZN:n tekemässä haastattelussa.

– Riippuen siitä, miten peli etenee, minä ja vartioijani juttelemme toisillemme jotakin.

Vaikka kiivaita yhteenottoja on ollut vaikkapa Sergio Ramosin ja Casemiron kanssa, Messi nimesi kuitenkin ikävimmäksi takiaisekseen 22-vuotiaan laitapuolustajan Pablo Maffeon.

Maffeo pelaa Espanjan toisella sarjatasolla Gironassa lainalla saksalaisesta VfB Stuttgartista. Kaksikko kohtasi kaudella 2017-2018, kun Girona pelasi vielä La Ligassa. Tuolloin Maffeo kantoi seuran värejä Manchester Cityn lainapelaajana.

– En oikein muista, kuka voisi olla vaikein päällystakkini. Ehkäpä se yksi kaveri Gironasta, Messi sanoi Maffeoon viitaten.

– Se oli todella liioiteltua.

Laliiga.com kertoi jo syksyllä 2017 siitä, kuinka Maffeo teki Messin elämän kentällä hankalaksi. Messi muun muassa yllättyi siitä, kuinka nuori Maffeo oli.

Vaikka Barcelona voittikin kyseisessä ottelussa Gironan 3-0, onnistui Maffeo pimentämään Messin niin, ettei tämä saanut nimeään maalitilastoaan. Girona teki kaksi omaa maalia ja Luis Suárez yhden.

– Kun vartioi Messiä, pitää ajatella, että hän on tavallinen ihminen, jolla on kaksi jalkaa meidän muiden tavoin. Pitää vain pysyä keskittyneenä, Maffeo sanoi pelin jälkeen Give Me Sportin mukaan.

Vaikka Maffeo roikkuikin tuolloin Messin hihassa koko pelin ajan, ei kaksikko vaihtanut ottelun jälkeen pelipaitojaan. Messi ehdotti vaihtoa, Maffeo sanoi ei. Hän kun oli luvannut kaverilleen tuoda ottelusta Marc-André ter Stegenin pelipaidan.

Lähde: Goal

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS