Saamatta jäänyt rankkari sai Sevillan valmentajan suunniltaan: ”Puren mieluummin kieltäni”

© Kuva: Getty Images

La Ligan kolmen suurimman ajoittainen kompastelu ja Sevillan vahva kevätvire olivat tehneet Sevillasta mustan hevosen sarjan mestaruustaisteluun. Maanantaiseen otteluun Sevilla lähti ketään pelaajaa säästelemättä, ja vastustaja Athletic Bilbaon vaikea loukkaantumistilanne paheni vielä aivan ottelun alla, kun maajoukkuetoppari Iñigo Martínez joutui viime hetkillä sivuun.

Suosikkiasemastaan huolimatta Sevilla koki tappion kotikentällään, kun Iñaki Williamsin lisäajalla tekemä 1-0-maali vei pisteet Baskimaahan. Tämä käytännössä sammutti lopullisesti Sevillan mestaruushaaveet.

Sevilla-leirissä harmiteltiin ottelun aikana ja sen jälkeen sitä, ettei erotuomari Jesús Gil Manzano vienyt palloa pilkulle, kun Jesús Navasin keskitys osui Athleticin puolustaja Mikel Balenziagan käteen rangaistusalueella. Tuolloin pelattiin 52. peliminuuttia.

Pallon osuminen käteen oli kiistatonta, mutta Gil Manzano ja ottelun VAR-tuomari tulkitsivat, että Balenziagan käsi oli luonnollisessa asennossa eikä hän ehtinyt siirtää sitä pois pallon tieltä. Sevillan valmentaja Julen Lopetegui protestoi ratkaisua sivurajalta välittömästi päätöksen jälkeen, ja heti loppuvihellyksen soitua hän vaati Gil Manzanolta selitystä. Gil Manzano kertoi raportissaan ehdottaneensa Lopeteguille, että he voivat jutella pelaajatunnelissa, mutta koska Lopetegui jatkoi penäämistään, tuomari nosti tälle keltaisen kortin.

– Kaikki näimme pallon osuneen käteen. Sevillalla oli huonoa tuuria niin kentällä kuin VAR:in kanssakin, Lopetegui totesi pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Marcan mukaan.

– Menin tarjoamaan kättäni Gil Manzanolle. Hän sanoi minulle, että jutellaan stadionin sisätiloissa ja nosti minulle keltaisen. Ei mitään muuta. Tein varmaan pilkkuvirheen tai puhuin väärällä äänensävyllä, ja minua rankaistiin.

– Puren mieluummin kieltäni. Minun selkeä mielipiteeni on, että se oli rankkari. Tuomari ei kuitenkaan nähnyt sitä niin, eikä VAR, joten meidän kannallamme ei ole väliä.

Lopetegui muistutti Sevillan pelanneen mahtavan kauden, ja harmitteli joukkueen ”huonoa tuuria” tuomaripäätösten ja hukattujen maalipaikkojen suhteen. Valmentajan mielestä joukkue olisi ansainnut enemmän.

– Olemme surullisia tästä tappiosta, koska ansaitsimme selvästi nämä kolme pistettä monien maalipaikkojemme ansiosta. Lopulta pelasimme enemmän sydämellä kuin päällä. Athleticin paras oli heidän maalivahtinsa.

Sevilla on kuuden pisteen päässä Atlético Madridista, kun sarjaa on pelaamatta neljä kierrosta. Seuraavassa ottelussaan sunnuntaina se kohtaa vieraskentällä Real Madridin.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.