Real Sociedadin luottopelaaja siirtyy Valioliigaan – myös Real Madridille siirrosta miljoonia

© Kuva: Getty Images

Valioliigaan täksi kaudeksi noussut Leeds on vahvistanut rivejään Real Sociedadin toppari Diego Llorentella. Llorente solmii Leedsin kanssa nelivuotisen sopimuksen, kunhan läpäisee seuran lääkärintarkastuksen. Asiasta kertoo kotisivuillaan Real Sociedad.

– Real Sociedad haluaa kiittää Diegoa ammattimaisuudestaan ja sitoutumisestaan, joita hän on osoittanut kolmen seurassa viettämänsä vuoden aikana. Toivotamme hänelle kaikkea hyvää tulevaisuuteen, tiedotteessa kirjoitettiin.

AS:n mukaan Leeds maksaa Llorentesta 20 miljoonan euron siirtokorvauksen. Llorenten sopimuksen ulosostopykälä oli 50 miljoonaa euroa, mutta koska pelaaja oli ilmaissut selkeän lähtöhalunsa, oli baskiseura valmis summasta tinkimään.

Koko 20 miljoonan euron summaa Real Sociedad ei saa itselleen, sillä Real Madrid pidätti vuonna 2017 itselleen 30 prosentin osuuden Llorenten jatkosiirrosta saamasta voitosta. Real Sociedad maksoi Llorentesta kolme vuotta sitten kuusi miljoonaa euroa. Koska Real Sociedadin myyntivoitto on 14 miljoonaa euroa, saa Real Madrid tuosta siivusta siis 4,2 miljoonaa euroa.

27-vuotias Llorente on Real Madridin kasvatti, jolle Leeds on ammattiuran kolmas seura, ellei lainapestejä Málagassa ja Rayo Vallecanossa huomioida. Llorente on pelannut myös viisi A-maaottelua Espanjan paidassa.

Llorente pelasi kaikki kolme kauttaan Real Sociedadissa isoilla minuuteilla. 138 La Liga -ottelussa hän on tehnyt kahdeksan maalia ja syöttänyt kaksi. Kaikki tehomerkinnät ovat syntyneet Real Sociedadissa pelatuissa 88 sarjaottelussa.

Nyt Real Sociedad tarvitsee korvaajan Diego Llorentelle. Seuran toivepelaaja on AS:n mukaan Atlético Madridin Mario Hermoso, mutta tämä ei ole toistaiseksi osoittanut suurta halukkuutta vaihtaa seuraa. Atlético Madrid olisi lehden mukaan halukas Hermoson myymään, joten olennaista onkin saada Hermoso taivuteltua siirtoon.


PÄIVÄN VIHJE: PSG – BAYERN MÜNCHEN

Pariisin kevätilta tarjoaa aivan uskomattoman herkulliset lähtökohdat PSG – Bayern München -matsille