Seurapomo Joan Laporta: Näiden syiden vuoksi Barcelonan velka huitelee shokeeraavissa euromäärissä – syyllisiä on vain yksi

© Kuva: Getty Images

Barcelonan seurapresidentti Joan Laporta piti maanantaina julkisen lehdistötilaisuuden. Tilaisuudessaan Laporta avasi seuran ”erittäin huolestuttavaa” talouden tilannekuvaa. Seuran ulkopuoliset toimijat saivat kurkistaa Barcelonan kriisin syihin, ja Laporta paljasti, että seuran velkataakka on kohonnut 1,35 miljardiin euroon.

Laporta syytti velan volyymistä Josep Maria Bartomeua, jonka toiminnan takia seuran talouden ennusteet näyttävät heikoilta. Laporta toivoo, että Bartomeu johtoportaineen joutuisi vastaamaan teoistaan. Barcelonan työntekijöilleen suorittaman palkan suuruus on tällä hetkellä 103 prosenttia seuran kokonaistuloista.

Laportan mukaan tuo 103 prosentin luku on 20–25 prosenttia, tai todennäköisemmin prosenttiyksikköä, suurempi kuin Barçan pahimpien kilpailijoiden vastaava lukema:

– Heti ensimmäisenä, kun saavuimme tänne [maaliskuun vaalivoiton jälkeen], anoimme 80 miljoonan euron lainaa, koska muuten emme olisi pystyneet maksamaan työntekijöillemme luvattuja ansioita. Edellinen hallinto oli täynnä valheita.

– Saimme huomata myös, että Camp Noulle (Barcelonan kotistadion) piti tehdä kiireellisiä korjaustoimenpiteitä, koska muuten kannattajat olisivat asettaneet terveytensä alttiiksi osallistuessaan ottelutapahtumiin. Lisäksi meille selvisi, että seura oli saanut ennakkona 50 prosenttia tv-oikeusrahoistaan.

– Havaitsimme, että [edustusjoukkueen kokoaikaisten palkansaajien] palkkapyramidi oli ylösalaisin. Veteraanit oli kiinnitetty pitkillä sopimuksilla ja nuoret lyhyillä. Ei ollut olemassa mitään palkkaleikkauksia — [uutiset niistä olivat] valetta.

– Olemme saaneet selville, että suhteettomia korvauksia on annettu välikäsille. Enkä tarkoita edes agentteja.

– Esimerkiksi yhdelle henkilölle maksettiin kahdeksan miljoonaa euroa — naurettavan paljon — kykyjen etsimisestä Etelä-Amerikassa. Tällaiset asiat tuhosivat seuran talouden, jatkoi Laporta.

– Barcelonan nettovarallisuus on 451 miljoonaa euroa miinuksella. Se on karmea perintö. On huolestuttavaa, mitä kaikkea on tapahtunut.

– Bartomeun [avoin] kirje on yritys oikeuttaa edellisen johdon toimia, joille ei ole oikeutusta. Se on epätoivoinen ele. He ovat vastuussa kaikesta, mitä tapahtui ennen maaliskuun 7. päivää. He eivät pääse pakoon aikaansaannoksiaan.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.