Barcelonan puheenjohtajakisan suosikki haluaa pitää Lionel Messin seurassa: ”Hän haluaa taas voittaa”

© Kuva: Getty Images

24. tammikuuta pidettäviin Barcelonan puheenjohtajavaaleihin lähtee ennakkosuosikkina Joan Laporta, joka toimi samassa tehtävässä jo vuosina 2003-2010. Laportan ykköshaastajana pidetään Víctor Fontia, mutta maanantaina palautettujen kannatuslistojen perusteella muu kuin Laportan voitto olisi yllätys.

Laporta puhui Cadena SER:in El Largueron haastattelussa puheenjohtajakisan asetelmista ja omista lähtökohdistaan. Hän kertoi muun muassa pitäneensä yhteyttä Barcelonan pelaajien kanssa edelleen, ja keskustelleensa myös kapteeni Lionel Messin kanssa. Laportan vakaa aikomus onkin vakuuttaa Messi jatkamaan uraansa Barcelonassa.

– Olen onnekas, että tunnen Messin. Kunnioitamme toisiamme. Messi on aina sanonut minulle, että olen pitänyt kaiken hänelle sanomani. Haluan tehdä hänelle kilpailukykyisen tarjouksen. Leo haluaa taas voittaa, Laporta totesi.

– Messiä on huijattu viime kausien aikana kaikenlaisella, mitä ei ole voitu tehdä. On olemassa molempia osapuolia tyydyttäviä keinoja. Toivon tämän rakkaustarinan saavan jatkua.

”Elinikäistä sopimusta” Laporta ei suunnittele Messille tarjoavansa, eikä se hänen mukaansa ole Messinkään intresseissä. Joka tapauksessa Messi on hänelle ilmaissut tahtovansa jatkaa seurassa.

Jo muutamaa päivää aiemmin Goalin haastattelussa Laporta oli puhunut painokkaasti toivoen Messin pelaavan Barcelonassa seuran 125-vuotisjuhlavuonna 2024.

– Jos minusta tulee Barcelonan puheenjohtaja, pidän huolen siitä, että voin tehdä Messille taloudellisesti parhaan mahdollisen tarjouksen seuran resurssien mukaisesti ja urheilullisesti sen, mikä Leoa kiinnostaa. Leo haluaa taas voittaa Mestarien liigan Barcan kanssa, ja hänet on vakuutettava siitä, että se on mahdollista.

– Messin jatkosopimus on tärkeimpiä prioriteettejamme. Barcelonassa on ollut mahtavia pelaajia, oman aikansa parhaita, mutta Leo on erityinen. Hän on tästä talosta lähtöisin, maailman ja historian paras ja niin hyvä Barcalla, että meidän on tehtävä voitavamme pitääksemme idyllimme, Laporta julisti.

”Voitamme mieluummin 6-5 kuin 1-0”

Laporta vältti jyrkästi puhumasta toivehankinnoistaan puheenjohtajana tai henkilöistä, joita hän haluaisi taustatiimiinsä. Toivomaansa pelitapaan hän sen sijaan otti kantaa.

– Olen pelityylistä huolissani, sillä kaikkien Barcan edustusjoukkueessa pelaavien pelaajien täytyisi voida tarjota show’ta. Voitamme mieluummin 6-5 kuin 1-0. Suhtaudun jalkapalloon intohimoisesti, eikä toisenlainen jalkapalloilu maistu samalta.

Vaalikamppailun asetelmia Laporta arvioi näin:

– Päihitän kilpakumppanini kokemuksessa. Kunnioitan Víctor Fontin puheita, mutta me toimimme eri tavalla ja olemme erilaisia. Barcan puheenjohtajana voi toimia ilman konflikteja.

– Minä valmistaudun voittamaan vaalit. En aio hellittää ja luotan itseeni.

Lopuksi Laportalta kysyttiin myös kehitteillä olevasta uudesta Euroopan ”Superliigasta”. Siihen hän suhtautuu skeptisesti.

– Sitä on yritetty aina, eikä siitä ole koskaan tullut mitään. Mestarien liiga on aina ollut hyvin järjestetty. Haluan säilyttää jalkapallon ja huolehtia siitä, että Mestarien liigassa olisivat aina parhaat seurat mukana.

Lähde: AS


PÄIVÄN VIHJE: FULHAM – MANCHESTER UNITED

Jääkö ManU telineisiin Lontoon kaatosateessa?