Espanjassa hurja huhu: Joan Laportan ensimmäinen pelaajahankinta Barcelonassa olisi huimaa tasoa

© Kuva: Getty Images

Espanjassa liikkuu hurja huhu Barcelonan rekrytointipolitiikkaan liittyen.

Barcelonassa järjestetään puheenjohtajavaalit tammikuun lopussa, ja vaaleissa puheenjohtajaehdokkaat tuppaavat tekemään kovan luokan lupauksia.

Víctor Fontin leirissä on Xavi. Jos Font valitaan, Xavista voi hyvinkin tulla Barcelonan päävalmentaja jo ensi kesänä.

Joan Laporta taas on erittäin hyvää pataa Pep Guardiolan kanssa. Guardiola ei ole saatavilla, mutta Laporta on löytämässä valttikortin pelaajapuolelta.

Laporta on hyvissä väleissä myös agentti Mino Raiolan kanssa. Nyt El Chiringuito kertoo, että kaksikko hieroisi jo kauppaa, jossa Erling Braut Håland siirtyisi Borussia Dortmundista Barcelonaan.

Tässä kohden on muistuttetava, että El Chiringuiton huhuihin on suhtauduttava varauksella. Samaan hengenvetoon on sanottava, että alkuun asiasta kertoi ohjelman Josep Pedrelol ja myöhemmin asian ”vahvisti” samaisen ohjelman Barcelona-kirjeenvaihtaja José Álvarez.

Hålandin siirtyminen Barcelonaan olisi valtava paukku kolmesta syystä. Ensinnäkin kyseessä on maailmanluokan keskushyökkääjä, joka on nopeassa tahdissa noussut kaikkien huulille. Toiseksi Håland on ollut lehtitietojen mukaan vahvasti Real Madridin hankintalistalla, joten Laporta pyrkisi nappaamaan maalitykin arkkivihollisensa nenän edestä. Ja kolmanneksi temppu olisi melkoinen, sillä Barcelona on vakavissa talousongelmissa.

20-vuotias Håland on tehnyt Dortmundissa 33 maalia 31 ottelussa. Norjalaisen sopimus ulottuu kesään 2024, ja Transfermarktin mukaan miehen siirtomarkkina-arvo on tällä hetkellä 100 miljoonaa euroa.


PÄIVÄN VIHJE: FULHAM – MANCHESTER UNITED

Jääkö ManU telineisiin Lontoon kaatosateessa?