Noin 15-20 ammattilaisjalkapalloilijan kodit ovat joutuneet ryöstöjen kohteeksi kuluvan vuoden aikana Espanjassa.

Ryöstöt ovat pääosin keskittyneet Madridin alueelle, joskin myös Valenciassa ja Barcelonassa on todistettu useampaa asuntomurtoa.

Marcan mukaan Madridin poliisi kokoontuu ensi viikolla Atléticon ja Real Madridin turvallisuuspäälliköiden kanssa miettimään, miten pääkaupungissa tapahtuvia asuntomurtoja voitaisiin estää.

Lehden mukaan ryöstöt ovat tapahtuneet pääosin La Moralejan kaupunginosassa Pohjois-Madridissa. Useat pelaajat asuvat La Moralejassa.

Real Madrid on järjestänyt otteluiden ajaksi autopartion vartioimaan La Moralejan katuja, sillä ryöstöt tapahtuvat usein silloin, kun pelaajat ovat otteluissa. Muutaman auton partioita ei kuitenkaan pidetä riittävinä, sillä varkaat ovat osoittaneet ryöstöillään tietävänsä tarkalleen, milloin perheenjäsenet ovat poistuneet asunnoista ja kuinka kauan heillä menee ennen kotiinpaluuta.

Madridissa asuvia pelaajia on kehotettu hankkimaan koteihinsa erilaisia turvallisuusjärjestelmiä.

Viimeisen vuoden aikana pääkaupungissa Álvaro Moratan, Thomas Parteyn, Zinédine Zidanen, Lucas Vázquezin, Karim Benzeman, Raphaël Varanen, Marco Asension ja Casemiron asunnot ovat joutuneet ryöstöjen kohteiksi.

Muualla Espanjassa muun muassa Iago Aspasin, Geoffrey Kondogbian, Ezequiel Garayn, Gabriel Paulistan, Ramiro Funes Morin, Gerard Piquén, Jordi Alban, Arthurin, Joaquínin ja William Carvalhon kodit ovat ryöstetty.