Toni Kroosin mukaan julkisesta homoseksuaalisuudesta on lajissa haittaa: ”En tiedä, ohjeistaisinko jalkapalloilijaa paljastamaan olevansa homo”

© Kuva: Getty Images

Real Madridin keskikenttäpelaaja Toni Kroos kertoi GQ-lehden haastattelussa, ettei ole varma, miten jalkapallomaailma suhtautuu homoseksuaalisuuteen.

Saksalaispelaaja sanoi itse tukevansa seksuaalivähemmistöjä, mutta hänen mielestään homoseksuaalisuuden myöntäminen julkisesti on riski.

− Maalaisjärjellä ajateltuna kaikkien pitäisi saada elää täydessä vapaudessa, siitä ei ole kysymystäkään, Kroos sanoi ja jatkoi.

− Mutta en silti tiedä, ohjeistaisinko aktiivijalkapalloilijaa paljastamaan olevansa homoseksuaalinen.

Kroos perusteli näkemystään omakohtaisella kokemuksella. Real Madridin 30-vuotias huippupelaaja on nähnyt kaikenlaista jalkapallokentillä ja -katsomoissa.

− Pelissä käytetään usein erilaisia sanoja, ja kun otetaan huomioon katsomon eläminen tunteella mukana pelissä, ei voi olla varma, että selviää ilman loukkauksia ja vähättelyä.

Erityisesti rasismi on ollut esillä viime aikoina George Floydin kuoleman takia. Rasismi puhutti jalkapallossa viime kaudella paljon, kun erityisesti joissakin Serie A:n peleissä ja EM-karsintaotteluissa katsojat kohtelivat pelaajia rasistisesti.

Kroosin mukaan yleisö saattaisi käyttäytyä ikävästi myös homoseksuaaleiksi julkisesti ilmoittautuneita kohtaan.

− Asian ei pitäisi olla niin, ja olen varma, että homoseksuaalisuudestaan kertova saisi tukea monilta. Mutta en tiedä, millainen tilanne olisi vieraskentällä, Kroos totesi.

Lopulta asia on jokaisen pelaajan itse päätettävissä, puhuako seksuaalisesta suuntautumisestaan vai ei.

− Pelaajan pitää itse päättää, onko se hyöty vai haitta. Minä kylläkin luulen, että nykypäivänä siinä olisi vähemmän hyötyä, Kroos pohti.

Lähde: Marca