Paljastus: FIFA kehitti ratkaisun pelaajien sopimuksiin ja siirtoihin – näin kesän ongelmat siirretään syrjään

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Mitä tehdään, jos pelaajan sopimus päättyy tähän kauteen, eikä kautta ole vielä ehditty pelata loppuun? Tai jos pelaaja siirtyy toiseen seuraan?

Normaalisti (hyvin monen maan osalta) pelaajien sopimusjakso päättyy aina 30. kesäkuuta. 1.7. alkaa joko sopimuksen seuraava vuosi tai pelaaja on vapaa agentti.

Tavallisesti se ei ole ongelma, koska sarjat ovat tuohon aikaan tauolla. Koronaviruspandemian vuoksi se on nyt ongelma. Yhä elätellään toiveita siitä, että keskeytetyt sarjat voitaisiin pelata loppuun kesällä.

Samalla tavalla ongelmaksi muodostuu nyt se, jos pelaaja vaihtaa seuraa kesällä. Miettikääpä skenaariota, jossa esimerkiksi ratkaisupelaaja vaihtaisi europelipaikasta kilpailevasta seurasta toiseen ennen viimeisiä kierroksia.

On sanottu, että pelaajien sopimusviidakko on yksi suuri miinakenttä, jolle seurat ovat astumassa, jos ja kun kautta venytetään. FIFA:lla on nyt tiettävästi ratkaisu valmiina.

El Larguero -radio-ohjelma kertoo saaneensa käsiinsä FIFA:n kaikkien maiden liitoille lähettämän dokumentin, joka on päivätty 3. huhtikuuta. Dokumentin mukaan pelaajien sopimukset pidennetään automaattisesti jatkumaan siihen saakka, kunnes nykyinen kausi on pelattu loppuun. Sopimuksiin ei siis kirjata tarkkaa päättymispäivämäärää. Tästä osuudesta kertoo myös Transfermarkt, joka perustaa tietonsa Saksan uutistoimiston, Dpan, tietoihin.

Toinen dokumentin kohta koskee siirtoja. Pelaajasiirron voi kyllä edelleen normaalisti tehdä siirtoikkunan puitteissa, mutta siirto astuu voimaan vasta, kun nykyinen kausi on saatu päätökseen.

Kolmas kohta koskee juurikin siirtoikkunaa. Dokumentin mukaan jokaisella kansallisella liitolla on vapaus päättää siirtoikkunan raameista, kunhan kokonaisaika ei ylitä 16:tta viikkoa. Siirtoikkuna voisi siis olla auki vaikkapa elo-syyskuun ja tammi-helmikuun ajan.

Saksalaislähteiden mukaan kyse on kaiken kaikkiaan FIFA:n suosituksesta, eli FIFA ei voi suoraan määrätä tällaisia päätöksiä toimeenpantaviksi.

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS